Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που έπειτα από καταδίωξη πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, λίγο μετά την απόφαση του ανακριτή μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο 17χρονος έκανε μία απότομη κίνηση προς το όπλο κι έτσι επήλθε το μοιραίο».

Η απολογία του αστυνομικού

Ο αρχιφύλακας μπήκε στις 11:45 στο γραφείο του ανακριτή και ισχυρίστηκε πως αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα, διαπίστωσε ότι στη θέση του οδηγού βρισκόταν ένας άνδρας την ηλικία του οποίου δεν κατάφερε να διευκρινίσει, λόγω έλλειψης φωτισμού.

Iσχυρίστηκε πως αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της κατάστασης αφού στην πόρτα του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, μια μεγάλη λάμα, ενώ στη θήκη του συνοδηγού υπήρχε ένα κατσαβίδι, το οποίο δεν εξηγείται από τις δραστηριότητας τόσο του θύματος, όσο και του αδελφού του.

Το Mega, παράλληλα, έφερε στο φως μέρος του υπομνήματος του αστυνομικού, όπου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις σκηνές από τη στιγμή που είδε το μαύρο αυτοκίνητο, μέχρι και τους πυροβολισμούς.

«Κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι, επανειλημμένα φώναζα αστυνομία, κατέβα κάτω. Με το αριστερό μου χέρι, άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξί ώμο, σκύβοντας στο αυτοκίνητο καθώς αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου».«Ενώ συνέχιζα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίαζε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, να απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Αυτή η βίαιη κίνηση προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ να την τραβήξω» σημείωσε στο υπόμνημά του.

«Δεν ισχύουν τα όσα υποστήριξε ο Αστυνομικός»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν ισχύουν, ενώ συμπλήρωσε πως θα προσπαθήσει από την πλευρά του να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην ακολουθήσουν επεισόδια.

Την ίδια στιγμή στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα ιατροδικαστικά ευρήματα της υπόθεσης, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής και εξετάσεων πυρίτιδας και αιθάλης.

«Εάν ισχύει ότι βρέθηκε στο θύμα πυρίτιδα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η απόσταση να είναι πολύ κοντινή», σημείωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.