Με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση και συγκεκριμένα ένα τέταρτο πριν το μεσημέρι (11:45), προσήχθη στο ανακριτικό γραφείο ο αρχιφύλακας που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Τι υποστηρίζει στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στην απολογία που αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κατηγορούμενος αστυνομικός για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, υποστηρίζει πως αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα διαπίστωσε ότι στη θέση του οδηγού βρισκόταν ένας άνδρας του οποίου την ηλικία δεν μπόρεσε να διακρίνει καθώς ήταν βράδυ και το φως ήταν περιορισμένο.

Ωστόσο, όπως  υποστηρίζει ενώπιον του ανακριτή, αντιλήφθηκε ότι επικινδυνότητα της κατάστασης ήταν μεγάλη καθώς στην πόρτα του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, μια μεγάλη λάμα, και επιπλέον ένα κατσαβίδι που βρισκόταν στη θήκη του συνοδηγού.

Τα αντικείμενα αυτά, ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, δεν σχετίζονται με τις δραστηριότητες τόσο του θύματος, όσο και του αδελφού του.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα για τους πυροβολισμούς σε βάρος του νεαρού που έπεσε νεκρός.

Για το θάνατο του 17χρονου βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες  της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Αμέως μετά το πέρας της απολογία του ο ανακριτής με τον εισαγγελέα θα αποφανθούν για την ποινική του μεταχείριση. Στην περίπτωση που θα διαφωνήσουν τη διαφωνία τους θα επιλύσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα εκδόσει βούλευμα.