Στα δικαστήρια της Θήβας έφτασε λίγο μετά τις 9:00 ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στην Βοιωτία, με την απολογία του να ξεκινάει στις 10:00.

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες (15/11) κηδεύτηκε ο ανήλικος μέσα σε κλίμα οδύνης.Οι σκηνές που σημειώθηκαν στη νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αλίαρτο ήταν σπαρακτικές. Η μητέρα του έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενη από άλλους συγγενείς, ενώ ο αδερφός του -ο οποίος ήταν μάλιστα συνοδηγός στο αυτοκίνητο τη νύχτα που εκτυλίχθηκε η τραγωδία -λιποθύμησε στο προαύλειο της εκκλησίας λίγο πριν φτάσει το λευκό φέρετρο του ανήλικου αδερφού του.

Νύχτα επεισοδίων

Και η χθεσινή νύχτα ήταν έκρυθμη καθώς σημειώθηκαν επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και πυρσούς σε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Οι αστυνόμοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά και σημειώθηκαν τουλάχιστον εννιά προσαγωγές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Χαλκηδόνας πραγματοποίησαν, γύρω στις 9 το βράδυ, νεαρά άτομα για τον θάνατο του 17χρονου. Οι νεαροί Ρομά έστησαν οδοφράγματα με λάστιχα τα οποία και έκαψαν.

Κλειστές έμειναν για λίγη ώρα οι δύο λωρίδες της Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Νομισματοκοπείου, καθώς Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους. Επεισόδια σημειώθηκαν και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.