Μεγάλο μέρος του ντόρου γύρω από το «Maestro» του Bradley Cooper μέχρι στιγμής έχει να κάνει με την εντυπωσιακή μεταμόρφωσή του στον διάσημο μαέστρο Leonard Bernstein. Αλλά η προετοιμασία του Cooper για τον ρόλο ήταν εκπληκτική και για άλλους λόγους που αποκάλυψε πρόσφατα ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Συμμετέχοντας σε μια συζήτηση, την οποία συντόνισε ο βραβευμένος με Tony Lin-Manuel Miranda, μετά από μια πρόσφατη προβολή της ταινίας στο Λος Άντζελες, ο Cooper αποκάλυψε ότι πέρασε έξι ολόκληρα χρόνια μαθαίνοντας πώς να διευθύνει μόλις έξι λεπτά μουσικής στο ύφος του ίδιου του Bernstein, ώστε να μπορέσει να γυρίσει μια κρίσιμη σκηνή στο «Maestro» ζωντανά στο πλατό.

Η εν λόγω σκηνή αναπαριστά την περίφημη διεύθυνση του Bernstein της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου στον Καθεδρικό Ναό του Ely το 1976. Η σεκάνς είναι η πιο καθηλωτική της ταινίας, καθώς αναδεικνύει πλήρως τη μουσική ιδιοφυΐα του Bernstein και αναδεικνύει την εκπληκτική ερμηνεία του Cooper σε όλο της το μεγαλείο.

Σύμφωνα με το IndieWire, o Cooper εξομολογήθηκε στον Miranda πως «αυτή η σκηνή με απασχολούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο γιατί θα την γυρίζαμε ζωντανά με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου. Ηχογραφήθηκε ζωντανά. Έπρεπε να τους διευθύνω. Και πέρασα έξι χρόνια μαθαίνοντας πώς να διευθύνω έξι λεπτά και 21 δευτερόλεπτα μουσικής».

«Κατάφερα να βγάλω την λήψη, όταν είδα τον Leonard Bernstein [να διευθύνει] στον Καθεδρικό Ναό του Ely με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου το 1976. Είχα αυτό για μελέτη», πρόσθεσε ο Cooper, ενώ ευχαρίστησε επίσης «υπέροχους δασκάλους» όπως ο διευθυντής της Metropolitan Opera Yannick Nézet-Séguin που τον βοήθησε να τελειοποιήσει την ερμηνεία.

Το «Maestro» παρουσιάζει την επαγγελματική καριέρα του Bernstein και τον γάμο του με τη Felicia Montealegre, την οποία υποδύεται η Carey Mulligan. Οι Matt Bomer, Maya Hawke και Sarah Silverman πρωταγωνιστούν επίσης. Η Mulligan δήλωσε πρόσφατα στο Variety ότι χάρη στο στυλ του Cooper ένιωσε για πρώτη φορά σαν «κανονική ηθοποιός» σε κινηματογραφικό πλατό.

Το «Maestro» κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένες αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα στο Netflix από τις 20 Δεκεμβρίου.