Είναι γνωστό ότι η στρατηγική σχέση Ελλάδας Γαλλίας είναι πιο στενή από ποτέ. Ιδιαίτερα μετά από την υπογραφή των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard το 2022, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Από τότε έχουμε δει πολλές συνεκπαιδεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, με Μαχητικά Αεροσκάφη και Πολεμικά Πλοία, αλλά και Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Φέτος στην ΤΑΜΣ «OLYMPIC COOPERATION – 23» που διεξάγεται από 13-24 Νοεμβρίου στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ» με συμμετοχή της Κύπρου, των Η.Π.Α., της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, ήρθαν και συνεκπαιδεύονται για πρώτη φορά 280 Γάλλοι, οι οποίοι έφεραν μαζί τους και άρματα μάχης LECLERC.

Ο ΒΗΜΑτοδότης, προβλέπει ότι θα τους αρέσει τόσο το Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου και η ελληνική φιλοξενία που θα γίνουν τακτικοί χρήστες του, όπως είναι εδώ και κάποια χρόνια οι Αμερικανοί. Μην εκπλαγείτε αν του χρόνου θα δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό Αρμάτων, καταλήγει η στήλη.