Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιστορικά φορτισμένη καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, που «σημάδεψαν» τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Από τον εορτασμό και τη γενικότερη «αναψηλάφηση» των γεγονότων δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ΚΝΕ.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, 0ι νέοι και οι νέες του ΚΚΕ ετοίμασαν ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένας ζεστός Νοέμβρης», τον οποίο δανείστηκαν από το ομώνυμο ποίημα του Δημήτρη Ραβάνη – Ρεντή.

Η πρώτη προβολή θα γίνει αύριο Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα – που αλλού – στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Γραμματέας της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Στο ντοκιμαντέρ, όπως υπογραμμίζει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από έναν συνδυασμό ντοκουμέντων, αρχειακού υλικού, animation και συνεντεύξεων με «πρωταγωνιστές» της περιόδου, να μεταφερθούν στην περίοδο της Χούντας, να ζήσουν από κοντά τι προηγήθηκε του μεγάλου ξεσηκωμού, αλλά και τις μέρες μέσα στο Πολυτεχνείο, ξετυλίγοντας το νήμα του ηρωικού αγώνα.

Μιλούν η Αριάδνη Αλαβάνου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ την περίοδο 1972-1979, ο Γιώργος Καραγιάννης, δημοσιογράφος, στρατευμένος φοιτητής την περίοδο της Χούντας και στέλεχος της ΚΝΕ, ο Άλκης Παπαδήμας, γραμματέας της Οργάνωσης Φυσικομαθηματικής Σχολής της ΚΝΕ κατά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ο Λάμπρος Τόκας, δημοσιογράφος, εργαζόμενος μαθητής την περίοδο της Χούντας, ο Σπύρος Χαλβατζής, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (Σ.Φ.Ε.Α.). Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Αλέκα Παπαρήγα.

Η συνέχεια επί της οθόνης….