Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 74-79 στο Βελιγράδι και τα χαμόγελα επέστρεψαν στον Πειραιά. Για να φτάσει βέβαια στο θετικό αποτέλεσμα έπρεπε να ξεπεράσει την απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, τον τραυματισμό του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος στο δεύτερο δεκάλεπτο και την αποβολή ύστερα από απερισκεψία του Άλεκ Πίτερς στο τρίτο. Στο τέλος έμειναν ψύχραιμοι στην αντίδραση των Ισραηλινών και πήρανε βαθμολογική ανάσα.

Οι «ερυθρόλευκοι» βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα βρέθηκαν να προηγούνται νωρίς με 1-7 (3′), ωστόσο η ευκολία με την οποία έκαναν λάθη στο επόμενο δίλεπτο επέτρεψε στην Μακάμπι να ισοφαρίσει σε 9-9 (6′). Το τάιμ άουτ έδωσε ευκαιρία στον Μπαρτζώκα να ηρεμήσεις τους παίκτες του. Η κυκλοφορία της μπάλας διορθώθηκε, οι αποστάσεις έγιναν ιδανικές και με πρωταγωνιστές τους Κάνααν, Πίτερς, Γουόκαπ και Σίκμα ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +9 (15-24, 9′).

Οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, έπαιζαν με υπομονή, σούταραν με υψηλά ποσοστά και με τον Σίκμα να επιστρέφει στη δράση με εκπληκτικό τρόπο βρέθηκαν με διψήφια διαφορά (22-32, 12′). Η Μακάμπι με 3/3 τρίποντα βρήκε τρόπο να… πληγώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως η επίθεση ρόλαρε καλά και έτσι παρέμεναν σε θέση ισχύος (30-41, 15′) χάρη σε 5 σερί πόντους από τον Πίτερς. Στο επόμενο διάστημα ο Μπαρτζώκας έχασε με τραυματισμό τον Γουίλιαμς Γκος. Η παρουσία των Λούντζη και Λαρεντζάκη όμως έκανε τα πάντα πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με 36-51.

Οι Ισραηλινοί μπήκαν πιο επιθετικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα δυσκολεύοντας τη ζωή του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Παπανικολάου με 5 δικούς του πόντους επανέφερε την ηρεμία και τη διαφορά στους 14 πόντους (44-58, 25′). Ο Πίτερς αποβλήθηκε με τέταρτο φάουλ και τεχνική ποινή και ο Μπαρτζώκας είχε ένα επιπλέον πρόβλημα να διαχειριστεί. Οι τυπικά γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 7-0 προσπαθώντας να αλλάξουν το μομέντουμ ρίχνοντας παράλληλα τη διαφορά (53-60, 28′).

Στην τελευταία περίοδο η Μακάμπι πίεσε ακόμη περισσότερο παίζοντας στο όριο του φάουλ και χάλασε την επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών οι οποίοι δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι. Ο Σόρκιν με 5 διαδοχικούς πόντους έκανε το 63-68 (34′), όμως οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ψύχραιμοι και βρέθηκαν στο 63-72 (36′). Η Μακάμπι όμως με πολλά επιθετικά ριμπάουντ ανανέωνε κατοχές και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης (69-74, 38′). Δύο λάθη από τους παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν την ευκαιρία στον Σόρκιν να κάνει το 72-74. Ο Γουόκαπ με προσωπική ενέργεια σκόραρε, αλλά το ίδιο έκανε και πάλι ο Σόρκιν με 2/2 βολές. Ο Μπραζντέικις με 13» να μένουν έκανε 1/2 βολές, όμως ο Λιθουανός εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αντιπάλων, μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και πάσαρε στα σίγουρα χέρια του Κάνααν ο οποίος πιο ψύχραομος χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 74-79.