5 το πρωί: Στο κοινοβούλιο της Γάζας η σημαία του Ισραήλ – Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ομολόγησε τον φόνο η αδερφή της Φαίης

Τη σημαία του Ισραήλ ύψωσαν στο Κοινοβούλιο της Γάζας στρατιώτες των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Γιόαβ Γκάλαντ, ανέφερε νωρίτερα με εμφατικό τρόπο ότι η Χαμάς έχει χάσει πλέον τον έλεγχο της Λωρίδας.

1

Το Ισραήλ ελέγχει πλέον τη Γάζα

  • Η ισραηλινή σημαία στη Βουλή της Γάζας: Η Χαμάς απώλεσε τον έλεγχο της Γάζας, γνωστοποίησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τονίζοντας ότι ο στρατός της χώρας, μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου έχει κυριαρχήσει. Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα από το κοινοβούλιο της Γάζας όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ύψωσαν τη σημαία του Ισραήλ.
  • «Πολιορκία» νοσοκομείων: Δυνάμεις του Τελ Αβίβ συνεχίζουν να στοχεύουν τα νοσοκομεία της Γάζας όπου σύμφωνα με τις IDF, είναι τα κτίρια όπου βρίσκουν καταφύγιο οι πολεμιστές της Χαμάς. Τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου υ al-Quds. Παράλληλα υπό πολιορκία, από άρματα μάχης, βρίσκεται το νοσοκομείο Αλ Σίφα.
  • Βομβαρδισμός Τζαμπαλίγια: Στους 31 νεκρούς έφτασε ο απολογισμός, από τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια. Το Ισραήλ δεν σχολίασε τις τρομακτικές εικόνες από το νέο πολύνεκρο πλήγμα, τις οποίες μετέδωσε (μέσω της πλατφόρμας X) το πρακτορείο Reuters.
2

Η επόμενη μέρα μετά τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ομολόγησε τον φόνο η αδερφή της Φαίης

  • Η ομολογία: Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η 23χρονη σήμερα κατηγορούμενη, αδερφή του θύματος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της, υποστηρίζοντας ότι το έκανε επειδή τη μισούσε.
  • Η μητέρα: Η μητέρα της 23χρονης Φαίης δήλωσε τοξικοεξαρτημένη και αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή στο ειδεχθές έγκλημα σε βάρος του ίδιου της του παιδιού.
  • Η ανακριτική διαδικασία: Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται και στο τέλος της διαδρομής αυτής η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν με βούλευμά τους για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
4

Το απίστευτο λάθος που έφερε την παραίτηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού, Αντόνιο Κόστα

  • Η παραίτηση: Στις 7 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, υπέβαλε την παραίτησή του εν μέσω έρευνας για φερόμενες παρατυπίες που διέπραξε η σοσιαλιστική κυβέρνησή του στη διαχείριση προγραμμάτων εξόρυξης λιθίου και υδρογόνου στη χώρα.
  • Το λάθος: Όπως μετέδωσε το Euronews, η αστυνομία έκανε ένα απίστευτο λάθος, καθώς κατά την απομαγνητοφώνηση συνομιλιών που κατέγραφαν οι υπηρεσίες ασφαλείας για την υπόθεση διαφθοράς στην Πορτογαλία και ενώ οι συνομιλούντες αναφέρονταν στον Αντόνιο Κόστα Σίλβα, τον υπουργό Οικονομικών, οι αστυνομικοί έγραψαν σκέτο Αντόνιο Κόστα, εμπλέκοντας έτσι τον πρωθυπουργό της χώρας.
  • Τα επόμενα βήματα: Προς το παρόν η διαδικασία διαδοχής του Αντόνιο Κόστα τόσο στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος όσο και της χώρας συνεχίζεται κανονικά.
5

Με ΑΦΜ πλέον τα παιδιά άνω των 12 ετών

  • Ο τρόπος απόκτησης: ΑΦΜ αποκτούν πλέον, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα παιδιά άνω των 12 ετών. Η απόκτηση θα γίνει αυτόματα, με βάση τα στοιχεία των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του 2022 και τα στοιχεία ΑΜΚΑ των γονέων.
  • Πώς θα ενημερώνονται οι γονείς: Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης ΑΦΜ και οι δύο γονείς θα ενημερώνονται για το ΑΦΜ, που αποδόθηκε στο παιδί μέσω: 1) Ηλεκτρονικής ειδοποίησης, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο και Επικοινωνία/Στοιχεία Επικοινωνίας. 2) Ανάρτησης, στην ψηφιακή πύλη myAADE, στη διαδρομή Μητρώο και Επικοινωνία/Τα Μηνύματά μου.
  • Πόσα παιδιά θα λάβουν ΑΦΜ: Με τη διαδικασία αυτή εκτιμάται θα λάβουν ΑΦΜ πάνω από 350.000 ανήλικα παιδιά άνω των 12 ετών.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr