Στην αντεπίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, τροφοδοτώντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει με αιχμή τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους λόγους που δεν παρέστη στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη.

«Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα» σχολίασε με ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης απαντώντας στις βολές του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος τον είχε καλέσει «να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία» και να αναλογιστεί ποιος φόρτωσε τον ελληνικό λαό με «το τρίτο και πιο αχρείαστο μνημόνιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε στην ανάρτησή του ότι «από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε» και «αυξήθηκε κατά 200 δισ.» παραθέτοντας πίνακα με σχετικά στοιχεία.

Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.!
Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα. pic.twitter.com/iGxbXUH1Dy

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 8, 2023

«Η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Υπενθυμίζεται ότι  κ. Μαρινάκης είχε τονίσει πως «τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του», ενώ όσον αφορά την κυβέρνηση ανέφερε ότι «έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος».