5 το πρωί: Εγκλωβισμένοι 5 Έλληνες στη Γάζα – Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης – «Χαλάει« ο καιρός τις επόμενες μέρες

Αγωνία για πέντε εγκλωβισμένους Έλληνες στη Γάζα, οι οποίοι βρίσκονται σε μοναστήρι σε περιοχή που βάλλεται από Ισραηλινά πυρά. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο βοήθειας προς τη Γάζα.

1

Εγκλωβισμένοι 5 Έλληνες στη Γάζα - «Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο βοήθειας»

  • Ο εγκλωβισμός: Πέντε Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Mega σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία πλήττεται από το πυροβολικό του Ισραήλ, σε μια υπόθεση που εξελίσσεται σε θρίλερ. Οι ίδιες πληροφορίες του Mega κάνουν λόγο πως έχουν ζητήσει να παρέμβει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ περιμένουν να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος για να απεγκλωβιστούν.
  • Ο θαλάσσιος διάδρομος βοήθειας: «Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο βοήθειας προς τη Γάζα» ανέφερε σε συνέντευξη του στο Politico o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Λόγω της γεωγραφίας μας, εάν μπορούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια οργανωμένα και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια θα φτάσει σε αυτούς που πραγματικά τη χρειάζονταν περισσότερο, θα χαρούμε να το κάνουμε» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο κύριος Μητσοτάκης.
  • Η συνεδρίαση: Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της G7 συνεδριάζουν από χθες και αναμένεται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σήμερα στο Τόκιο, σε μία προσπάθεια να καταλήξουν σε κοινή γραμμή στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. 
2

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

  • Η προθεσμία: Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους λήγει στις 8 Δεκεμβρίου 2023 ενώ έως τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης των 100 – 1.000 ευρώ.
  • Οι περσινοί δικαιούχοι: Οσοι ήταν δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023, λαμβάνουν ως προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης το συνολικό ποσό επιδόματος που τους είχε καταβληθεί κατά τη περυσινή περίοδο.
  • Ερωτήσεις και απαντήσεις: Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις στις 22 πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το επίδομα θέρμανσης εδώ. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης έχει ήδη ανοίξει από την ΑΑΔΕ.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Άνω - κάτω ο καιρός

  • Έρχονται βροχές: Ανατροπή σκηνικού αναμένεται να υπάρξει εντός της ημέρας δεδομένου πως θα πυκνώσουν τα σύννεφα και θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά που θα πλήξουν τα βόρεια-βορειοδυτικά της χώρας θα μετακινηθούν νοτιοανατολικά και θα καλύψουν άλλο ένα μεγάλο κομμάτι της επικράτειας, από τη Θράκη ως τη βορειανατολική Στερεά.
  • Πιο αισθητό το κρύο: Από τη στιγμή που οι άνεμοι θα στραφούν περισσότερο σε βόρειους, δυνατούς κατά τόπους, το θερμόμετρο θα εμφανίσει αναπόφευκτη πτώση τριών με τεσσάρων βαθμών στο ελάχιστο. Το βράδυ μάλιστα και στις περιοχές που θα επηρεαστούν κυρίως από τα νέα φαινόμενα η θερμοκρασία εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί τους 12 βαθμούς θυμίζοντας χειμώνα.
  • Από τα πρώτα χιόνια στον ήλιο: Κι αν το ερχόμενο Σάββατο δεν αποκλείεται στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας να σημειωθούν οι πρώτες μπόρες χιονιού, από την Κυριακή ο καιρός θ’ ανοίξει ξανά με πρόσκαιρη βελτίωση. Έως ότου έρθει η επόμενη επιδείνωση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
4

Παραιτήθηκε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα μετά την έρευνα για διαφθορά

  • Η παραίτηση: Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα υπέβαλε την παραίτησή του εν μέσω έρευνας για φερόμενες παρατυπίες που διέπραξε η σοσιαλιστική κυβέρνησή του στη διαχείριση προγραμμάτων εξόρυξης λιθίου και υδρογόνου στη χώρα.
  • Οι διώξεις: Οι αρμόδιοι εισαγγελείς κατονόμασαν επισήμως τον υπουργό Υποδομών Ζοάο Γκαλάμπα ως ύποπτο και έθεσαν υπό κράτηση τον προσωπάρχη του Κόστα, Βίτορ Εσκαρία. Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης.
  • Η δήλωση: «Η αξιοπρέπεια των λειτουργιών του πρωθυπουργού δεν είναι συμβατή με οποιαδήποτε υποψία για την ακεραιότητά του, την καλή συμπεριφορά του και ακόμη λιγότερο με την υποψία της πρακτικής οιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας», δήλωσε ο Κόστα στους δημοσιογράφους.
5

Στο νοκ άουτ του Champions League Σίτι και Λειψία

  • Οι πρώτες δύο ομάδες των 16: Η -κάτοχος του τίτλου- Μάντσεστερ Σίτι και η Λειψία εξασφάλισαν με πανηγυρικό τρόπο την παρουσία τους στην επόμενη φάση του Champions League. Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 3-0 της Γιουνγκ Μπόις και πήγαν στο 4/4, ενόσω η γερμανική ομάδα περνούσε με το νικηφόρο 2-1 από το Βελιγράδι φτάνοντας τους 9 βαθμούς στον 7ο όμιλο.
  • Εκδίκηση για Μίλαν: Την ίδια στιγμή, τεράστιας αξίας ήταν η ανατροπή που πετύχαινε η Μίλαν στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν. Φέρνοντας τα πάνω κάτω μετά το αντίπαλο 0-1 και κερδίζοντας 2-1, η ιταλική ομάδα κατάφερε να περιπλέξει τα πράγματα στον 6ο όμιλο και να μοιράσει τις πιθανότητες πρόκρισης μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών. Άλλωστε την πρωτοπόρο πλέον Ντόρτμουντ από την τέταρτη Νιούκαστλ χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί.
  • Βραδιά αστέρων στο Mega: Το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Κοπεγχάγη θα μεταδώσει ζωντανά απόψε (22:00) το Μεγάλο Κανάλι. Πρόκειται για μια αναμέτρηση με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι η Μπάγερν έχει ξεφύγει στον 1ο όμιλο και τρεις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr