Νεύρα παρατηρούνται στη ΝΔ και αποτυπώνονται σε κόντρες στελεχών που προκαλούν προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ έγινε άνω-κάτω με τους καβγάδες Κικίλια – Παπαδημητρίου και Σαλμά – Πλεύρη. Στο «μενού» ανταλλαγές ύβρεων, υπονοουμένων και απειλών με φόντο την πολιτική, την Ακροδεξιά, τον διορισμό αλλά και το… μπάσκετ, όπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Όπως φαίνεται, άρχισαν και στη ΝΔ τα δημόσια μαχαιρώματα μεταξύ στελεχών, σε στιγμή μάλιστα που ο Πρωθυπουργός απουσίαζε στο Πεκίνο.

Αφορμή για τον πρώτο καβγά ήταν ο χαρακτηρισμός «μπασκετμπολίστας υπουργός» του πρώην βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Κάτι που δεν άρεσε στον δεύτερο, ο οποίος με τη σειρά του χαρακτήρισε τον Μπάμπη «βουλευτή για ένα φεγγάρι και σχολιαστή του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης», σημειώνει η ίδια πηγή.

Ο Μπάμπης δεν άφησε τον χαρακτηρισμό αυτόν να πέσει κάτω και αποκάλυψε ότι στα περιθώρια μιας εκπομπής ο υπουργός κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, τον απείλησε με… ξύλο, για να του απαντήσει (πάλι) ο κ. Κικίλιας: «Είσαι ψεύτης». Και η κόντρα συνεχίζεται, με το Μαξίμου να παρακολουθεί αμήχανο.

Η έτερη γαλάζια αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον πρώην υπουργό Υγείας (και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) Θάνο Πλεύρη και στον Μάριο Σαλμά.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση ενός διοικητή νοσοκομείου στο Αγρίνιο (εκλογική περιφέρεια του κ. Σαλμά), με αποτέλεσμα τις ευθείες βολές Σαλμά κατά Πλεύρη (δεν ήταν η πρώτη φορά) δηλώνοντας: «Με τον Θάνο Πλεύρη ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία συνάφεια. Εγώ δεν υπηρέτησα ποτέ ακροδεξιές θέσεις, ούτε πρόκειται».

Κάτι τρέχει, όπως φαίνεται, στη Νέα Δημοκρατία με την εμφάνιση αυτών των υπόγειων ρευμάτων και την προσθήκη των γαλάζιων επικρίσεων για τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, που συζητούνται τις τελευταίες ημέρες στα πηγαδάκια της Βουλής.