Την έντονη ενόχληση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «μπασκετμπολίστας-υπουργός» που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Υπουργός πολιτικής προστασίας ήταν καλεσμένος μετά τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά στο πρόσωπό του: «Είχατε τρεις σχολιαστές εδώ, ο ένας από αυτούς ήταν ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου. Βουλευτής για ένα φεγγάρι, σχολιαστής των τηλεοράσεων και του ραδιοφώνου.

Διάλεξε στην αποφώνησή του και όταν είπατε ότι είμαι καλεσμένος εδώ ως υπουργός πολιτικής προστασίας να πει κατά την άποψή μου με τρόπο υποτιμητικό και προσβλητικό ο μπασκετμπολίστας υπουργός.

Για του λόγου το αληθές είμαι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών ιατρός ορθοπεδικός, αλλά και αθλητής της Εθνικής ομάδας και πολλά χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Την έχω φορέσει αυτή τη φανέλα σε Εθνική Παίδων, Εφήβων, Νέων και Ανδρών με τιμή.

Δε θεωρώ ότι είναι καθόλου υποτιμητικό να είναι κανείς αθλητής χρόνια και να κολλάει ένσημα έναντι σε κάποιους που δεν έχουν κολλήσει ποτέ ένσημα στη ζωή τους.

Προσβάλει όλη την αθλητική οικογένεια. Ποια είναι αυτή η αθλητική οικογένεια; Αυτή που κάθε τυχάρπαστος πολιτικός και δημοσιογράφος τρέχει για να πάρει ένα αυτόγραφο και να βγάλει μια φωτογραφία κάθε φορά που ένα από αυτά τα παιδιά είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό άθλημα φέρνουν μια επιτυχία για τη χώρα.

Θα τον συμβούλευα δημοσίως να είναι πιο προσεκτικός για το πώς μιλάει για τους ανθρώπους αυτούς που αποτελούν κομμάτι της νέας γενιάς, αυτούς που ζητάμε να γυρίσουν πίσω από το εξωτερικό, αυτούς που τους ζητάμε να ψηφίσουν ενώ έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική.

Λόγω τέτοιων συμπεριφορών και τέτοιας νοοτροπίας αυτά τα νέα παιδιά μας αποστρέφονται, δεν ασχολούνται με την πολιτική, δεν ασχολούνται με τα κοινά και λένε πολλές φορές δικαίως ότι όλοι ίδιοι είστε».