Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, το πέτυχε με αυτογκόλ του Σνάιντερλεν, όμως δεν τελείωσε τις φάσεις στη συνέχεια και το πλήρωσε με τον Βαφέα να σκοράρει στο 85′ μετά από κόρνερ της Κηφισιάς και να ισοφαρίζει.

Απίθανος ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος με 7 επεμβάσεις στο ματς, οι περισσότερες μάλιστα από κοντινή απόσταση.

Με πολλά νέα πρόσωπα εμφανίστηκε η ΑΕΚ λόγω και των απουσιών, με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τους Σιντιμπέ, Μοχαμάντι στα άκρα της άμυνας, Μήτογλου και Κάλενς στο κέντρο, ενώ στα χαφ βρέθηκαν οι Γαλανόπουλος και Γιόνσον. Ο Τσούμπερ πιο προωθημένος, αριστερά ο Πισάρο, δεξιά ο Ελίασον και στην κορυφή ο Πόνσε.

Η «Ένωση» είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία στο πρώτο μέρος, έψαξε το γκολ φορτώνοντας τη δεξιά πλευρά του Ελίασον, έβγαλε φάσεις με τον Αναγνωστόπουλο να αντιδρά σε δύο περιπτώσεις.

Στο 8′ ο Ελίασον έκανε το δυνατό σουτ με τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς να αποκρούει με δυσκολία, με τον Πόνσε να σκοράρει στην εξέλιξη της φάσης, το γκολ όμως να μην μετρά, καθώς ο Τσούμπερ που έκανε την πάσα ήταν οφσάιντ.

Στο 16′, μετά από ωραία ενέργεια του Ελίασον και σέντρα στην περιοχή, ο Πόνσε έπιασε καρφωτή κεφαλιά με τον Αναγνωστόπουλο να κάνει μεγάλη επέμβαση, ενώ στο 28′ ο Ελίασον σκόραρε μετά από εξαιρετική πάσα του Γιόνσον στην πλάτη της άμυνας, όμως το γκολ δεν μέτρησε ορθώς ως οφσάιντ.

Οι αλλαγές της «Ένωσης», με τον Γκαρσία να αγωνίζεται και πάλι μετά από 40 ημέρες έδωσε νέα διάσταση στην επίθεσή της, όπως και ο Άμραμπατ, με την ΑΕΚ να χάνει ευκαιρίες με Λιβάι (66′) και Ελίασον (72′).

Ο Αναγνωστόπουλος κρατούσε την Κηφισιά στο παιχνίδι, η ΑΕΚ δεν τελείωνε τις φάσεις και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 85′ με γκολ του Βαφέα μετά από κόρνερ, με την άμυνα της «Ένωσης» να μην καθαρίζει τη φάση.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το γκολ της νίκης, όμως ο Αναγνωστόπουλος είπε και πάλι όχι με εκπληκτική επέμβαση με το σκορ να μένει στο 1-1.