Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κλέψει τη νίκη στην Ulker Sports Arena από τη Φενέρμπαχτσε με μια επική ανατροπή, αλλά λύγισε στο τέλος.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 16 πόντους πληρώνοντας την πολύ κακή εικόνα του στην πρώτη περίοδο, έκανε τα πάντα για να σοκάρει την τη Φενέρ, την οποία είχε αποκλείσει πέρυσι στο δρόμο για το φάιναλ φορ.

Όμως στο τέλος η τρομερή εμφάνιση του Παπαγιάννη, ένα σφύριγμα έδρας των διαιτητών και ένα χαμένο ριμπάουντ έγειραν την πλάστιγγα για τους Τούρκους, που επικράτησαν με 79-77.

Ο Ολυμπιακός κρατάει συμπερασματικά την αντίδραση που έβγαλε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα ματς που θα μπορούσε να κερδίσει έστω και έτσι στον πόντο.

«Σβηστός» στο ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, με ένεση ο Μιλουτίνοφ

Μπροστά στην κατάμεστη Ulker Sports Arena (ανακοινώθηκε sold out) o Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τους Σίκμα και ΜακΚίσικ για ένα ακόμα ματς, ενώ ο Μιλουτίνοφ δήλωσε παρών έστω και με ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο, καθώς λόγω τενοντίτιδας αναγκάστηκε να παίξει με ένεση!

Γουόκαπ, Κάναν, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ άρχισαν για τον Ολυμπιακό, ενώ οι Καλάθης, Γκούντουριτς, Πιερ, Χέις-Ντέιβις, Παπαγιάννης για τη Φενέρμπαχτσε.

Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 8-1 και στη συνέχεια με 13-1, καθώς ο Νταϊσόν Πιερ ευστόχησε σε 3/3 τρίποντα, όλα ελεύθερα. Ο 30χρονος Καναδός ως τωρα ήταν πολύ άστοχος με 4/14 τρίποντα στη διοργάνωση, αλλά χωρίς πίεση τα έβαλε όλα.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο τρίποντα του Κάναν, αλλά και πάλι έμεινε μακριά στο σκορ (27-13) με 14 πόντους του Πιερ και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 29-14.

Ισορρόπησε, αλλά η διαφορά άνοιξε πολύ

Ο Ολυμπιακός άρχισε να ισορροπεί, αλλά η διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ μεγάλη για να μαζευτεί. Ο Μιλουτίνοφ έδειχνε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ο Ολυμπιακός έκανε λάθη, ενώ η τουρκική ομάδα σούταρε με τρομερή ευστοχία και προηγήθηκε με 36-20, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 46-33.

Αντίδραση και αντεπίθεση

Ο Ολυμπιακός άφησε στα αποδυτήρια τις σκιές του και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βγήκε κανονικά στο παρκέ!

Με αντεπίθεση και πάθος οι παίκτες του Μπαρτζώκα άρχισαν να μαζεύουν τη διαφορά, να φορτώνουν το καλάθι της Φενέρ και σε λιγότερο από πέντε λεπτά μείωσαν στο καλάθι τη διαφορά με τον Παπανικολάου (48-46)!

Από εκείνο το σημείο και μετά η μάχη του Ολυμπιακού με τη Φενέρ κύλησε πόντο-πόντο (53-52, 58-57, 62-61), με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν πλέον άμυνες, να σκοράρουν με συνέπεια, αλλά να χάνουν ριμπάουντ που έδιναν τη δυνατότητα στους Τούρκους να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 71-71 με τον Μιλουτίνοφ και με τον Πίτερς να κάνει τρομερά πράγματα στο παρκέ, ισοφάρισε ξανά σε 74-74! Ο Ολυμπιακός, που έχασε ένα κομβικό σιμπάουντ, κέρδισε το τσάλεντζ και εκτέλεσε την τελευταία επίθεση για να ισοφαρίσει, αλλά αστόχησε και έχασε 79-77 από τα σουτ του Παπαγιάννη.

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 46-33, 58-57, 79-77

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλι 10, Γουίλμπεκιν 7 (1), Παπαγιάννης 15 (3), Χέιζ 9, Πιερ 14 (3), Γκούντουριτς 4), Ντόρσεϊ 8 (2), Καλάθης 6, Μάνταρ 6, Σεστίνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος 13 (2), Κάναν 15 (3), Λαρεντζάκης, Φαλ 7, Παπανικολάου 7 (1), Μπραζντέικις 4, Πίτερς 19 (1), Μιλουτίνοβ 12.