Στιγμές τρόμου έζησε μία γυναίκα στην Πάτρα, η οποία εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της, κάτω από την πλημμυρισμένη γέφυρα του Ακταίου, μετά το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αχαΐας.

Η κυρία Ιωάννα Λουκοπούλου πήρε το αυτοκίνητό της για να μεταβεί στη δουλειά της, ωστόσο η νεροποντή μισής ώρας κόντεψε να της στοιχίσει τη ζωή.

«Έβρεχε πάρα πολύ. Σταμάτησα κοντά στο νοσοκομείο του Ρίου, έκοψε η βροχή κι αποφάσισα να ξεκινήσω όπως όλοι. Ξαφνικά βλέπω μπροστά μου νερό, όχι καμία λίμνη μεγάλη. Είδα ότι ο μπροστινός μου πέρασε, λέω να περάσω κι εγώ.

Με παρέσυραν τα ορμητικά νερά

«Ξαφνικά έρχονται από πάνω μου φερτά υλικά, νερό, 2 – 3 κύματα απανωτά. Με παρασύρουν και το αυτοκίνητο ξεκίνησε να παίρνει στροφές. Ήμουν εγκλωβισμένη μέσα, το νερό ανέβαινε. Κάλεσα την αστυνομία και μου ήταν να μείνω ψύχραιμη» περιγράφει η γυναίκα.

Όμως, η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα. Τότε ήταν που ένας περαστικός έσπευσε να τη βοηθήσει και να την απεγκλωβίσει, σχεδόν κολυμπώντας.

«Με βοήθησε ο άνθρωπος με κίνδυνο της ζωής του»

«Εκεί που ήταν το νερό μέχρι τον λαιμό και είπα ότι “τελείωσε, αυτό ήταν πνίγομαι” – ήμουν σε κατάσταση σοκ – ήρθε ο άνθρωπος που ήταν πίσω μου με κίνδυνο της ζωής του και με απεγκλώβισε» είπε.

Όπως ανέφερε η ίδια, τα προβλήματα στην Πάτρα είναι πολλά. «Με μία βροχή μισής ώρας κοντέψαμε να πνιγούμε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Σε ένα δρόμο απλό. Να πας στη δουλειά σου και να πνιγείς στα καλά καθούμενα;», αναρωτήθηκε.