Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (1/11) από τη δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, μελών της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο.

Η περιοχή θυμίζει «αστακό» καθώς στις 18:00 έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση με συλλογικότητες, αντιεξουσιαστές και αντιφασιστικές οργανώσεις παρά την ανακοίνωση της Αστυνομίας για απαγόρευση των συναθροίσεων. Μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν απευθύνει κάλεσμα έξω από τα γραφεία της οργάνωσης.

Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός τα τελευταία 24ωρα. Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών αποφασίστηκε, από νωρίς το πρωί, να υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στην περιοχή. ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ και drones θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και φυσικά να αποτραπεί να πλησιάσει η μια συγκέντρωση την άλλη, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Επίσης με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ ο σταθμός Ηράκλειο στη Γραμμή 1 του Μετρό θα κλείσει στις 2 το μεσημέρι και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Συνελήφθησαν Ιταλοί ακροδεξιοί

Υπενθυμίζουμε ότι χθες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 21 ακροδεξιοί Ιταλοί που φέρεται ότι ήρθαν στη χώρα μας για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

«Η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας».