Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τυγχάνει υψηλής δημοφιλίας. Όχι μόνο στις τάξεις των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, το ότι ο Γραμματέας του ΚΚΕ είναι δημοφιλής, δεν είναι κάτι καινούριο. Το καινούργιο είναι ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της «Metron Analysis» βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, καθώς συγκεντρώνει περισσότερες θετικές (47%) από αρνητικές γνώμες.

Παρόμοια είναι και η δημοσκοπική άνοδος του ΚΚΕ που προσεγγίζει το 10%.

Τα αίτια της δημοφιλίας

Την αιτία της δημοφιλίας του Κουτσούμπα οι περισσότεροι την αποδίδουν, κάπως μονοσήμαντα είναι η αλήθεια, στο «γκελ» που έχουν κάνει οι ατάκες του, κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Στο ΚΚΕ πάντως υποστηρίζουν ότι η ενίσχυση – εκλογική και δημοσκοπική – που σταθερά καταγράφει το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα, αποτελεί συνειδητή πολιτική στάση και αποτυπώνει ένα συγκεκριμένο «ρεύμα» της κοινωνίας.

Το ΚΚΕ τελευταία μιλάει για ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής στο οποίο έχει συμβάλει η δράση των μελών του. Όσο για τις ατάκες του Κουτσούμπα, όπως το γνωστό πια «αυτοί είστε», ο ίδιος έχει πολλές φορές πει πως «ταίριαξε» με αυτό που σκέφτονται όλο και περισσότεροι πολίτες για τα άλλα κόμματα.

Το ΚΚΕ και οι εκλογές του tik tok

Όπως υπογραμμίζει ο ΒΗΜΑτοδότης, στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, τις οποίες πολλοί χαρακτήρισαν ως «εκλογές του tik tok», αφού όλοι επένδυσαν (κυριολεκτικά) πολλά εκεί: Το μεγαλύτερο viral πολιτικού αρχηγού, ήταν ένα βίντεο του Δημήτρη Κουτσούμπα, δηλαδή του μόνου πολιτικού αρχηγού που δεν έχει καν προσωπικό λογαριασμό στο μέσο…

Θυμάστε τότε που μια παρέα νέων που γιόρταζε τα γενέθλια του φίλου τους σε ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν τον Γραμματέα του ΚΚΕ σε διπλανό τραπέζι όπου έτρωγε με συντρόφους του μετά από μια ομιλία και του ζήτησαν να πάει την τούρτα στον εορτάζοντα.

Εκείνος, φυσικά, δέχθηκε με ευχαρίστηση. Οι νεαροί λοιπόν, βιντεοσκόπησαν το περιστατικό και το «ανέβασαν» στο Tik Tok κι έκανε θραύση. Γιατί; Γιατί δεν ήταν στημένο…