Πυρ εναντίον γυναίκας άνοιξε η γαλλική αστυνομία στο σταθμό Bibliothèque François-Mitterrand στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα απειλούσε και εξυμνούσε την τρομοκρατία. Ο σταθμός αποκλείστηκε, η γυναίκα απομονώθηκε αλλά δε συμμορφώθηκε με τις εντολές της αστυνομικές και οι αστυνομικοί, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, άνοιξαν πυρ εναντίον της πυροβολώντας την και τραυματίζοντάς την στο στομάχι.

«Η ζωή της γυναίκας βρίσκεται σε κίνδυνο», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, η αστυνομία ειδοποιήθηκε από αρκετούς επιβάτες ενός συρμού στο γαλλικό μετρό για την παρουσία μιας γυναίκας που εκτόξευε απειλές και εξυμνούσε την τρομοκρατία.

Κατά το δημοσίευμα η γυναίκα απομονώθηκε στη συνέχεια στον σταθμό Bibliothèque François-Mitterrand ο οποίος αποκλείστηκε. Η γυναίκα δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές της αστυνομίας και φοβούμενοι για την ασφάλειά τους οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν στο στομάχι.

Κατά το Europe1, η γυναίκα επιβιβάστηκε στο τρένο στον σταθμό Villeneuve-le-Roi. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της προς το Παρίσι, φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» και να είπε ότι «ήθελε να ανατινάξει τα πάντα». Η αστυνομία κλήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, μετά από τηλεφωνήματα επιβατών».

Απείλησε «να ανατιναχθεί», ανέφερε η εισαγγελία του Παρισιού, προσθέτοντας ότι η αστυνομία πυροβόλησε μια φορά, προκαλώντας έναν τραυματισμό απειλητικό για τη ζωή της.

Δύο έρευνες διατάχθηκαν μετά τον πυροβολισμό

Δύο έρευνες έχουν αρχίσει για το συμβάν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μία έχει ανατεθεί στη δικαστική αστυνομία του Παρισιού για «απειλές θανάτου και πράξη εκφοβισμού υπαλλήλου της κρατικής εξουσίας».

Η δεύτερη θα διενεργηθεί από την Εθνική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας (IGPN) και έχει στόχο τη διερεύνηση του πυροβολισμού από τον αστυνομικό, όπως γίνεται όταν ένας αστυνομικός κάνει χρήση του όπλου του.

Το αυξημένο επίπεδο συναγερμού

Μετά τη δολοφονία καθηγητή στην Αράς, στη βόρεια Γαλλία, στις 13 Οκτωβρίου από νεαρό, που είχε φάκελο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση από τον Φεβρουάριο του 2021, η Γαλλία αύξησε το επίπεδο συναγερμού.

Ο φόνος αυτός ξαναβύθισε τη Γαλλία στον φόβο ισλαμιστικών επιθέσεων και οδήγησε τις δημόσιες αρχές να ενισχύσουν τα αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας, σε ένα πλαίσιο που ήδη χαρακτηριζόταν από φόβο σε σχέση με τις επιπτώσεις της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.