Έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κατέθεσε ο Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης για το ντέρμπι των αιωνίων, θέλοντας να δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πειραιώτες είχαν τιμωρηθεί πρωτόδικα με μηδενισμό στο ματς με τον Παναθηναϊκό, μείον έναν βαθμό στο πρωτάθλημα και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Την απόφαση του για το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League την Παρασκεύη

Την εν λόγω κίνηση είχαν προαναγγείλει οι Ερυθρόλευκοι με τη θέση που είχαν πάρει αναφορικά με την απόφαση αυτή.

Αναλυτικά η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θεωρεί άδικη και προκλητική την απόφαση που εκδόθηκε από το Πειθαρχικό Όργανο της Super League το οποίο αποφάσισε να πάρει ο ΠΑΟ το παιχνίδι στα χαρτιά χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ αντικειμενικό τραυματισμό και χωρίς κανένα άλλο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που να δικαιολογεί αυτή την απόφαση.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα να καταδείξουμε τις στρεβλώσεις της διαδικασίας και τις ανεπίσημες αλληλογραφίες που έδωσαν πάτημα για αυτή την ΑΛΛΟΙΩΣΗ του Πρωταθλήματος. Φυσικά θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας στην Επιτροπή Εφέσεων».