Tο κόκκινο τρένο σφύριξε δύο φορές και πέρασε νικηφόρα από την Κρήτη, εκεί που γνώρισαν ισάριθμες ήττες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Με τον Ντανιέλ Ποντένσε να σκοράρει δύο φορές, έπειτα από απίθανες ασίστ των Μασούρα και Γιόβετιτς, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στο μαχητικό συγκρότημα του Βλάντας Νταμπράουσκας (0-2).

Μια σκάλα πάνω από πλευράς ποιότητας και ταχύτητας, οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να πετύχουν τουλάχιστον άλλα τόσα γκολ, ενώ περιόρισαν στο ελάχιστο τη δράση της επιθετικής γραμμής των γηπεδούχων. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού μπήκαν στο 10άλεπτο των δύο ημιχρόνων, έπειτα από συνδυασμούς που έφεραν τον σούπερμαν Ποντένσε φάτσα με τα δίχτυα του Μπάουμαν!

Με τον Κίνι στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Ροντινέι, τον Σολμπάκεν σε ρόλο αντί Φορτούνη, τον Μασούρα αντί του Αλεξανδρόπουλου και τον Γιόβεβιτς -για πρώτη φορά βασικό- αντί του Ελ Καμπί, παρέταξε την ομάδα του ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Σολμπάκεν κλήθηκε να καλύψει το χώρο πίσω από τον σέντερ φορ, ο Ποντένσε ξεκίνησε αριστερά και ο Μασούρας δεξιά.

Οι δύο τελευταία συνεργάστηκαν άψογα μόλις στο 10ό λεπτό για να βάλουν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση και κατεβασιά του Κίνι από δεξιά. Πρώτη επίθεση και πρώτο γκολ για τους «ερυθρόλευκους» με τον Πορτογάλο σκόρερ να γίνεται κάτοχος της μπάλας έπειτα από ένα ονειρεμένο συνδυασμό που ολοκληρώθηκε από τη μία εστία ως την άλλη με μόλις τρεις πάσες!

Το γρήγορο και συνάμα υπέροχο σε δημιουργία και εκτέλεση 0-1, προκάλεσε δύο νέες συνθήκες στον αγώνα. Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» αποφάσισε να φέρει δεξιά τον Ποντένσε, να μετακινήσει αριστερά τον Σολμπάκεν και να βάλει τον Μασούρα πίσω από τον Γιόβετιτς. Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να πιέσουν περισσότερο, προκειμένου να κυνηγήσουν την ισοφάριση.

Αυτή η μετατόπιση στο γήπεδο δεν επηρέασε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους που αμύνθηκαν σωστά και με τακτική προσήλωση, ενώ κατάφεραν να δημιουργήσουν και δύο-τρεις φαρμακερές αντεπιθέσεις. Στην καλύτερη από αυτές, ο Γιόβενιτς πήρε τη μπάλα από τον Έσε, αλλά το σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα, σε νέα κόντρα της ομάδας του Πειραιά, ο Ποντένσε έψαξε τον Μασούρα για να τον βάλει με τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά η ασίστ κόπηκε την τελευταία στιγμή.

Παρά τη μαχητικότητα και το πείσμα των γηπεδούχων που διεκδίκησαν όλες τις μονομαχίες, οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ούτε τη συνοχή τους έχασαν, ούτε το μυαλό τους, ούτε ξέφυγαν από το αμυντικό πλάνο. Σε αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η εξαιρετική συνεργασία και η ποιότητα των Έσε, Καμαρά που δέχθηκαν τα εύσημα από τον πάγκο.

Στα χασομέρια του πρώτου μέρους, λίγο έλειψε ο Γιώργος Μασούρας να γράψει το 0-2, αλλά το σουτ που επιχείρησε έπειτα από παλικαρίσιο μπάσιμο και κερδισμένη διεκδίκηση από τον Πασαλίδη, ήταν άστοχο.

Δυναμική ήταν και η επιστροφή του Ολυμπιακού στο β’ μέρος. Ο Μασούρας λίγο έλειψε να βρει στόχο στο 47′, αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Τελικά, το 0-2 ήρθε στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης με δράστη τον Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα. Δημιουργός ο σπουδαίος Γιόβετιτς, ο οποίος πίεσε στην άμυνα του ΟΦΗ έπειτα από πλάγιο έκλεψε τη μπάλα στην κακή πάσα του Βούρου προς τον Πασαλίδη, τράβηξε πάνω του τον τελευταίο αμυντικό για να δώσει -με μια απλή ασίστ- στον Πορτογάλο την ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία.

Κάπου εκεί ο Γιόβετιτς άφησε τη θέση του στον Ελ Καμπί. Λίγο νωρίτερα λίγο έλειψε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μαυροβούνιος, αλλά ο Μπάουμαν του είπε «όχι» με εντυπωσιακή εκτίναξη στο αριστερό άκρο της εστίας του.

Την ίδια ώρα αποχώρησε και ο Σολμπάκεν που είχε διάθεση, αλλά ακόμη δεν έχει αποκτήσει την απαιτούμενη χημεία με τους συμπαίκτες του, έδωσε τη θέση του στον Πεπ Μπιέλ. Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίστηκε το ματς με τον Ολυμπιακό να φτάνει τις 14 τελικές, έναντι μόλις τεσσάρων των γηπεδούχων, με τον Πασχαλάκη να περνά ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του. Τσάμπα μεροκάματο…