Νέα αποχώρηση από την Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής β’ Θεσσαλονίκης Αρετή Παπαϊωάννου.

Η Αρετή Παπαϊωάννου, με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ανακοίνωσε την απόφαση της να εγκαταλείψει την Πλεύση Ελευθερίας.

Σημειώνεται ότι η κ. Αρετή Παπαϊωάννου είναι μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη, τον οποίο η επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου  έθεσε εκτός της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας πριν από 20 ημέρες, στις 11 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με το γνωστό προεκλογικό μότο «δεν κοιτάμε ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά, κοιτάμε μπροστά», η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε επιχειρήσει να αιτιολογήσει την αποπομπή του βουλευτή της Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος διέψευσε ότι υπάρχει συμφωνία να παραδώσει την έδρα του, διατυπώνοντας αιχμές για την λειτουργία της Πλεύσης Ελευθερίας και της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

Τι αναφέρει στην επιστολή της

«Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ- και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό μου, έπειτα- κυρίως- από την αποπομπή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η βουλευτής. Ειδικότερα μετά την άρνηση μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023 με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά και παρόλες τις επίμονες προσπάθειές μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή», με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή μου- προσωπική και πολιτική- από τις κομματικές εργασίες», σημειώνει στην επιστολή της η Αρετή Παπαϊωάννου, αφήνοντας αιχμές για την πρόεδρο του κόμματος.

Και προσθέτει: «Η απαίτηση της αρχηγού της Πλεύσης Ελευθερίας να της προ-απευθύνω «δήλωση» ότι «θα παραδώσω την έδρα όποτε μου ζητηθεί» είναι σαφές ότι τελούσε υπό την αυτονόητη αντίστοιχη ηθική δέσμευσή της ότι θα σέβεται την προσωπικότητά του». Δέσμευση η οποία αυτοανακλήθηκε με τη συμπεριφορά που επέδειξε στο πρόσωπό μου η κυρία Κωνσταντοπούλου. Συνεπώς η ανεξαρτητοποίησή μου είναι μονόδρομος».

Δείτε την επιστολή