Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, με ομάδα αντιεξουσιαστών να πετά μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση των νεαρών στην οδό Μεσολογγίου και ακολούθως έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Σόλωνος και Μπενάκη.

Νωρίτερα από τα επεισόδια, στα Εξάρχεια υπήρξε κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά την καταγγελία για σοβαρό ξυλοδαρμό 17χρονης που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, από άνδρες της ΟΠΚΕ.

Η 17χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε η κοπέλα διερευνώνται.

Βαριά τραυματισμένη η 17χρονη αντιφασίστρια

Μετά τον τραυματισμό της νεαρής ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ η οποία κάνει λόγο για βαρύ τραυματισμό της αντιφασίστριας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

Βαριά τραυματισμένη νεαρή αντιφασίστρια από την επίθεση αστυνομικών στο Ν.Ηράκλειο
Η ΕΛΑΣ έκανε ξανά πλάτη στις προκλήσεις των φασιστών

Κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συναυλία στις 28/10 αστυνομικοί καταδίωξαν ομάδα νεαρών αντιφασιστών που προσερχόντουσαν στη πλατεία Ν.Ηρακλείου. Η ομάδα των νεαρών μετά την επίθεση που δέχτηκε από την ομάδα των αστυνομικών έτρεξε να φύγει και ήρθε σε επαφή με κόσμο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Η Αστυνομία επιχειρεί να εμφανίσει το θύμα της επίθεσης ως «κουκουλοφόρο» προκειμένου να συγκαλύψει την βάρβαρη επίθεση που έστειλε την 17χρονη Β.Μ. στο νοσοκομείο Γεννηματά όπου και βρίσκεται σε κώμα. Μάλιστα, συνδικαλιστές αστυνομικοί διακινούν σενάριο ότι χτυπήθηκε από τους αντιφασίστες με πέτρα ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου που την εξέτασαν εκτιμούν ότι δέχτηκε χτύπημα με ξύλο η γκλόμπ.

Είχε προηγηθεί εμφάνιση ομάδας φασιστών που έφτασε ανενόχλητη κοντά στο χώρο της συναυλίας πετώντας εμετικά ναζιστικά τρυκάκια και η Αστυνομία για άλλη μια φορά τους κάλυπτε. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε αντίστοιχη εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ το 2021, η ίδια ομάδα των φασιστοειδών, είχε επιτεθεί τραυματίζοντας τέσσερα άτομα ενώ η Αστυνομία ήταν παρών στο χώρο.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους γονείς της 17χρονης και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε βάρβαρες επιθέσεις σε βάρος του αντιφασιστικού κινήματος, κάνει πλάτες στους φασίστες τις μέρες που σφίγγει το χέρι του Νετανιάχου, του σφαγέα χιλιάδων παιδιών στη Γάζα. Μας προκαλούν οργή!

Απαιτούμε να σταματήσει η κάλυψη της δράσης των φασιστών στο Ν.Ηράκλειο ενόψει των κινητοποιήσεων στις 1 Νοέμβρη και να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες του βαριού τραυματισμού της 17χρονης Β.Μ. μετα την αστυνομική επίθεση. Καμιά ανοχή στην αστυνομική βαρβαρότητα. Καμία δίωξη στη 17χρονη Β.Μ.

Να αρθούν οι απαγορεύσεις κατά των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων στις 1 Νοέμβρη που έχουν καλέσει σωματεία, σύλλογοι γονέων, φοιτητικοί σύλλογοι και αντιφασιστικές κινήσεις..
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 1 Νοέμβρη, 6μμ,Πλατεία ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου

Παρακάτω δημοσιοποιούμε ενημέρωση από εφημερεύοντες γιατρούς του νοσοκομείου Γεννηματά:
«Στην γενική εφημερία του ΓΝΑ Γεννηματάς το Σάββατο 28 Οκτωβρίου προσήλθε αναίσθητη ως «άγνωστη 1» τραυματίας στο χειρουργικό ΤΕΠ και στις και 9.20μμ πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία. Τα ευρήματα ήταν ένα σημαντικό κάταγμα στην ινιακή χώρα αριστερά, υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά καθώς και αιμορραγικές θλάσεις στο εγκεφαλικό παρέγχυμα.
Επειδή στο χώρο του νοσοκομείου μαζί με την κοπέλα βρέθηκαν πολλοί άντρες της ΟΠΚΕ αλλά και πολλοί της ασφάλειας, ρωτήσαμε διάφοροι συνάδελφοι τι έχει γίνει. Ενημερωθήκαμε ότι μάλλον ήταν θύμα ξυλοδαρμού, πιθανά από την αστυνομία στην συναυλία στο Ν. Ηράκλειο. Στα χειρουργικά επείγοντα μαζί με άλλους συναδέλφους ενημερωθήκαμε ότι συνεχώς ήταν μαζί με την «άγνωστη 1″ άντρας της ασφάλειας στον οποίο ζητήθηκε επανειλημμένα από τους γιατρούς εκεί να αποχωρήσει.
Έξω στο προαύλιο συναντήσαμε τον πατέρα της κοπέλας και μας είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο άντρας της αστυνομίας βρίσκοντας το τηλέφωνο του από το κινητό της ασθενούς. Μας πληροφόρησε επίσης ο πατέρας ότι η αστυνομία πήρε από την μητέρα της το κινητό της κοπέλας. Ρωτήσαμε έναν της ασφάλειας αν είναι κατηγορουμένη για κάτι και αν είναι νόμιμο να της πάρουν το τηλέφωνο. Η απάντηση ήταν ότι αυτεπάγγελτα το πήραν. Όταν ρωτήσαμε τι ακριβώς έγινε στο νέο Ηράκλειο δεν πήραμε καμία απάντηση από την ασφάλεια οι 3 γιατροί εφημερεύοντες που ψάχναμε να δούμε τι έχει συμβεί.»