Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για δύο καταγγελίες που αφορούν σε ξυλοδαρμό και ξεγύμνωμα μιας 12χρονης κοπέλας που φιλοξενείται σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο ξυλοδαρμός σύμφωνα με την καταγγελία έγινε στη δομή της Αθήνας. Με τον τρόπο αυτό η «Κιβωτός» βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα, μέσα σε διάστημα μερικών μηνών.

Η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό και το ξεγύμνωμα της 12χρονης έγινε από τον πατέρα της στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος, όπως είπε, είναι πααντρεμένος με 51χρονη με την οποία έχουν δύο παιδιά, ένα αγόρι 10 ετών και ένα κορίτσι 12 ετών. Τον Φεβρουάριο του 2022, με εντολή εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των δύο ανήλικων από την οικία των γονέων τους και η ανάθεση της επιμέλειας τους στην δομή με την ονομασία «Κιβωτός του Κόσμου».

Τον Σεπτέμβριο του 2023, τα ανήλικα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Δομής στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κολωνού στην οδό Ζηνοδώρου 3. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, η ανήλικη ανέφερε στον πατέρα της, ότι κατά τη διαμονή της στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», μία από τις κοινωνικές λειτουργούς την είχε χτυπήσει, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένο λόγο.

Αγόρι από τη δομή του Κολωνού την ξεγύμνωσε και τη φωτογράφιζε

Παράλληλα, σε δεύτερη συνάντηση μεταξύ της 12χρονης και των γονιών της, τους ανέφερε ότι ένα αγόρι την ξεγύμνωσε ενώ η ίδια βρισκόταν στον ξενώνα και την έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του παρουσία και άλλων παιδιών, χωρίς όμως να αναφέρει ποια ήταν αυτά, ούτε και το όνομα του αγοριού.

Με βάση τις καταγγελίες αυτές, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει προανάκριση.