Ήταν η εικόνα εκπληκτική, ωσάν να βγήκε από ταινία, η θέα από τον τέταρτο όροφο, από το Δώμα της Τραπέζης της Ελλάδας, με φόντο την εξαίρετα φωτισμένη Ακρόπολη και τον Ιερό Βράχο. Ήταν όλοι εκεί οι ευρωτραπεζίτες, με τις συζύγους τους, ήταν βεβαίως και ο Πρωθυπουργός με την Μαρέβα και καθώς και ο οικοδεσπότης Γιάννης Στουρνάρας, οποίος παρέθετε και το δείπνο. Οι ομιλίες τόσο του Πρωθυπουργού και της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν εμβληματικές , κυρίως οικονομικού περιεχομένου μιλούσαν για τα επιτεύγματα της Ελλάδας στην οικονομία και υπήρξε και η είδηση για το τέλος του κύκλου των επιτοκίων.

Η ομιλία όμως του Γιάννη Στουρνάρα ήταν διαφορετική: Βλέποντας και δείχνοντας την Ακρόπολη, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Βράχου (αιφνιδιάζοντας τους τραπεζίτες που περίμεναν μια καθαρά οικονομική ομιλία). Είπε για τον Παρθενώνα, γιατί και ποιος τον έκτισε, μίλησε για την αθηναϊκή δημοκρατία για να καταλήξει λέγοντας πώς η Δημοκρατία ευνόησε την Οικονομία και αντίστροφα. Αντλήσαμε, είπε, με εμφανή συγκίνηση, παραδείγματα, από τη δημοκρατία στην Ελλάδα όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

Το δείπνο ήταν… κέτερινγκ (από γνωστό εστιατόριο) και περιελάβανε λουκουμά ψαριού (για να τιμήσουν μάλλον την εθνική επέτειο), μια σπανακοτυρόπιτα με μυρωδικά (που ενθουσίασε την Λαγκάρντ, τους τραπεζίτες και κυρίως τις γυναίκες τους, οι οποίες και ζήτησαν την συνταγή), κύριο πιάτο κριθαράκι με γαρίδες και τέλος μια μηλόπιτα μαζί με αχλάδι και παγωτό. Ήπιαν λευκό κρασί Μαλαγουζιά και ένα λικέρ.

Υπήρξαν όμως και δώρα: Για παράδειγμα η Τράπεζα της Ελλάδος χάρισε στην Κριστίν Λαγκάρντ ένα ζευγάρι μπλε σκουλαρίκια, τα οποία και τα φορούσε στο δείπνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βηματοδότη η Λαγκάρντ δώρισε στην Γιάννη Στουρνάρα ένα στυλό, πρόσφερε όμως και στην σύζυγο του κ. Στουρνάρα Λίνα Στουρνάρα μια ανθοδέσμη. Ανθοδέσμη εισέπραξε και η Μαρία Βίσκο, σύζυγος του Ιταλού τραπεζίτη Ιγκνόσιο Βίσκο, που συνταξιοδοτείται. Πρόσεξα όμως πολλά πηγαδάκια, για παράδειγμα η Λίνα Στουρνάρα με την Μαρέβα, ή την Μαρέβα με την Λαγκάρντ, τον Πρωθυπουργό με την Λαγκάρντ και τον Στουρνάρα. Η βραδιά κύλισε με κουβέντα γύρω από τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας