Ενα νέο ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από τρία μέρη με θέμα τη δολοφονία του John Lennon και αφήγηση του Καναδού σκηνοθέτη και ηθοποιού Kiefer Sutherland έρχεται στο Apple TV+.

Με τίτλο «John Lennon: Murder Without a Trial», το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποκλειστικές συνεντεύξεις αυτοπτών μαρτύρων και φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος που δεν έχουν προβληθεί ποτέ στο παρελθόν, που ρίχνουν φως στη ζωή και τη δολοφονία του μουσικού και πολιτιστικού ειδώλου John Lennon και την έρευνα και καταδίκη του Mark David Chapman, που ομολόγησε τη δολοφονία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ διαφημίζεται ως η «πιο διεξοδική έρευνα» της δολοφονίας του Lennon το 1980, καθώς στους δημιουργούς του παραχωρήθηκε εκτεταμένη πρόσβαση στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης και στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα μέσω του νόμου περί ελευθερίας πληροφοριών.

Εκτός από τις αποκλειστικές συνεντεύξεις με όσους ήταν πιο κοντά στον Lennon την εποχή της δολοφονίας του, όπως αναφέρει το Variety, το ντοκιμαντέρ εξετάζει επίσης προσεκτικά τα κίνητρα του δολοφόνου του μέσω συνομιλιών με τους δικηγόρους υπεράσπισης του Mark David Chapman, τους ψυχιάτρους, τους εισαγγελείς και τους ντετέκτιβ.

Σε σκηνοθεσία του Nick Holt και του Rob Coldstream, το «Murder Without a Trial» είναι παραγωγή της 72 Films. Η είδηση για το ντοκιμαντέρ για τον Lennon έρχεται μαζί με την ανακοίνωση του τελευταίου τραγουδιού των Beatles, «Now and Then», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου.