Ο Daniel Radcliffe επιστρέφει σε ρόλο παραγωγού με ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για το HBO και το Sky στο Ηνωμένο Βασίλειο που αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία του κασκαντέρ και σωσία του ως Harry Potter, David Holmes. Το 2009 και ενώ εξασκούνταν σε ένα επικίνδυνο κόλπο για την έβδομη ταινία του franchise «Harry Potter and the Deathly Hollows» (στα ελληνικά «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου», ο Holmes τραυματίστηκε στο πλατό και έμεινε παράλυτος. Ήταν μόλις 25 ετών.

Το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «David Holmes: The Boy who Lived» αφηγείται τη σκληρή αυτή ιστορία ενηλικίωσης του Holmes, εκπαιδευμένου γυμναστή που εργαζόταν ως κασκαντέρ από την ηλικία των 14, μέχρι το ατύχημά του στα γυρίσματα της προτελευταίας ταινίας Harry Potter. Ο Holmes ήταν ο κασκαντέρ του Radcliffe από την πρώτη ταινία του franchise, τότε που ο Radcliffe ήταν μόλις 11 ετών, και μέσα στην επόμενη δεκαετία οι δυο τους δημιούργησαν έναν δεσμό που παραμένει ισχυρός μέχρι σήμερα.

Το 2020, οι δυο τους ξεκίνησαν μια σειρά podcast με τίτλο «Cunning Stunts», το οποίο είχε στόχο να αναδείξει και να τιμήσει τη συναρπαστική αλλά και δύσκολη δουλειά των κασκαντέρ. Μέχρι το 2022 είχε συμπληρώσει 41 επεισόδια. «Νομίζω ότι υπάρχει ένας μύθος γύρω από τους κασκαντέρ ότι είναι απλά υπεράνθρωποι με κάποιο τρόπο», είχε δηλώσει τότε ο Radcliffe για το podcast. «Όταν το κοινό βλέπει κάτι πραγματικά επώδυνο ή φρικτό, πιστεύει ότι ήταν ένα οπτικό εφέ ή ότι υπάρχει κάποιος έξυπνος, ασφαλής τρόπος για να γίνει. Συχνά αυτό δεν ισχύει. Δεν υπάρχει τρόπος να προσποιηθείς, για παράδειγμα, μια πτώση από τις σκάλες».

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πλάνα που τραβήχτηκαν την τελευταία δεκαετία, πλάνα από τα παρασκήνια της δουλειάς του Holmes ως κασκαντέρ, σκηνές από την ζωή του σήμερα και προσωπικές συνεντεύξεις με τον David, τον Daniel Radcliffe, φίλους, συγγενείς και πρώην συναδέλφους του. Η ταινία αντικατοπτρίζει επίσης καθολικά θέματα σχετικά με τη ζωή υπό αντίξοες συνθήκες, την ενηλικίωση, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου σε έναν αβέβαιο κόσμο και τους δεσμούς που μας ενώνουν και μας βοηθούν να στεκόμαστε στα πόδια μας.

Η ταινία «David Holmes: The Boy Who Lived», σε σκηνοθεσία Dan Hartley, είναι η πρώτη συνεργασία επί της οθόνης μεταξύ Radcliffe και Holmes μετά από το τραγικό ατύχημα και κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο HBO στην Αμερική. Επειτα, θα είναι διαθέσιμο μέσω streaming από το Max.