Η αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίζεται από πολλούς στην κυβέρνηση με ελαφρά έως και χλευαστική διάθεση, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

Το θέμα συζητείται στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως για την ηγεσία της κυβέρνησης, η νότα ελαφρότητας που έχει προστεθεί με τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες, δεν συνιστά κάποιο νέο πολιτικό δεδομένο. Η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ούτως ή άλλως καταγεγραμμένη και οι εξελίξεις έχουν απλώς προσδώσει ένα στοιχείο αιφνιδιασμού, μόνο όμως ως προς τα επεισόδια που εκτυλίσσονται.

Προτεραιότητα το κυβερνητικό έργο

Από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού διαμηνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο που απασχολεί την κυβέρνηση. Αντιθέτως – και στον απόηχο των μηνυμάτων που δόθηκαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές – προτεραιότητα είναι το κυβερνητικό έργο και η υλοποίηση των όσων εκκρεμούν, καθυστερούν και καρκινοβατούν.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο μεγάλος πονοκέφαλος παραμένει και είναι η ακρίβεια, η οποία όπως διαπιστώνεται δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και τα μέτρα που λαμβάνονται μόνο περιορισμένη ανακούφιση προσφέρουν στους οικονομικά ασθενέστερους, ενώ το πρόβλημα αγγίζει πλέον και την μεσαία τάξη.

Η αγωνία ως προς αυτά είναι μεγάλη και εντείνεται ακόμα περισσότερο όσο μεγαλώνει η αβεβαιότητα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και των κινδύνων εκρηκτικών αυξήσεων στα καύσιμα και τον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με την απειλή μίας διεθνούς ύφεσης, η οποία δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την ελληνική οικονομία.