Μετά την κινηματογραφική μεταφορά των best seller βιβλίων της  Suzan Collins και την δημιουργία ενός ισχυρού blockbuster franchise, οι «Αγώνες Πείνας» ή αλλιώς «Hunger Games» ετοιμάζονται να ανέβουν στο θεατρικό σανίδι. Η πρώτη θεατρική διασκευή πρόκειται να παρουσιαστεί στο Λονδίνο το επόμενο φθινόπωρο, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Lawrence Olivier Βρετανού Matthew Dunster και προσαρμογή του βραβευμένου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Conor McPherson.

Σύμφωνα με το Variety, η παράσταση θα βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της δυστοπικής σειράς της Collins, που στρέφεται γύρω από ένα τηλεοπτικό battle royale, στο οποίο νεαροί υποψήφιοι-θύματα επιλέγονται μέσω κλήρωσης για να πολεμήσουν μέχρι θανάτου. Η ιστορία συνεχίζεται καθώς η Katniss Everdeen, ο ρόλος που έκανε τη Jennifer Lawrence διάσημη παγκοσμίως, προσφέρεται εθελοντικά να πάρει τη θέση της μικρότερης αδελφής της στους 74ους ετήσιους Αγώνες Πείνας. Η θεατρική εκδοχή χαρακτηρίζεται ήδη ως μια «συναρπαστική ιστορία θάρρους, ανυπακοής και της αλύγιστης ανθρώπινης ψυχής».

«Ενα κλασικό δυστοπικό έργο»

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με την καταπληκτική ομάδα των Conor McPherson και Matthew Dunster, καθώς φέρνουν τη δυναμική και καινοτόμο ερμηνεία των «Αγώνων Πείνας» στη σκηνή του Λονδίνου», δήλωσε η συγγραφέας των ομώνυμων βιβλίων Suzan Collins.

Ο Conor McPherson με τη σειρά του δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος από το γεγονός ότι έλαβε την «ευλογία» της συγγραφέως για την θεατρική διασκευή του πρωτότυπου έργου της. «Κατάφερε να πλάσει μια κλασική ιστορία που παραμένει επίκαιρη σήμερα περισσότερο από ποτέ», είπε αναφερόμενος στην Collins. «Σε έναν κόσμο όπου ακόμα και η ίδια η αλήθεια μοιάζει να τίθεται ολοένα και περισσότερο υπό αμφισβήτηση, οι «Αγώνες Πείνας» εκφράζουν μοναδικά τις αξίες της αντοχής, της αυτοπεποίθησης και της αυτόνομης ηθικής αναζήτησης ειδικά για τους νεότερους ανθρώπους. Πρόκειται για ιδιαίτερα φορτισμένη αφήγηση και είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα τη μεταφέρω στο θέατρο για μια νέα γενιά θεατρόφιλων και για τους πιστούς και αφοσιωμένους θαυμαστές της Suzanne Collins». 

Ο Dunster δήλωσε εξίσου ενθουσιασμένος. Ο βετεράνος του θεάτρου, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και υπογράψει περισσότερες από 60 παραστάσεις και έχει λάβει πέντε υποψηφιότητες για Tony, δήλωσε ότι αυτή η πρόταση μπορεί να είναι η πιο συναρπαστική που είχε.

«Μόλις οι παραγωγοί είπαν τον τίτλο, είπα, «είμαι μέσα»», δήλωσε ο Dunster. «Μου άρεσε η ταινία της Lionsgate, μου άρεσε η βίαιη και συναισθηματική δύναμη αυτού του κλασικού δυστοπικού έργου. Τα παιδιά μου ήταν ξετρελαμένα με τα βιβλία εκείνη την εποχή, τους τα είχα κλέψει και κατάφερα να εκτιμήσω την ομορφιά της αφήγησης της Suzanne Collins. Με την ομάδα παγκόσμιας κλάσης που έχουμε συγκεντρώσει, σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι που θα βασίζεται πλήρως στο μυθιστόρημα και την ταινία, αλλά θα είναι μοναδικά, συναρπαστικά παραστατικό».

Ο σκηνικός φόβος της Jennifer Lawrence

Όσο για το εάν η Jennifer Lawrence θα εμφανιστεί και πάλι στον ρόλο που την ανέδειξε, κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο. Η 32χρονη ηθοποιός, που στην τελευταία ταινία της «No Hard Feelings» απέδειξε πως δεν φοβάται ούτε το γυμνό – για το οποίο δέχτηκε σκληρή κριτική – ούτε την κωμωδία – μάλλον είναι γεννημένη γι’ αυτήν, έχει ήδη εδώ και καιρό δηλώσει ότι δύσκολα θα την δούμε ποτέ στο σανίδι.

Καλεσμένη στο BBC Radio την περασμένη σεζόν, η Jennifer Lawrence αποκάλυψε πως υποφέρει από «τρομερό σκηνικό φόβο» και πως ακριβώς γι’ αυτό το λόγο μια καριέρα στο Μπρόντγουεϊ απλά δεν είναι στα σχέδιά της. Η 32χρονη ηθοποιός έχει ήδη διαγράψει μια λαμπρή καριέρα στην κινηματογραφική οθόνη, κερδίζοντας το 2013 το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Silver Linings Playbook», στην οποία πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Bradley Cooper, ενώ ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία και για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Winter’s Bone» το 2011, «American Hustle» το 2014 και «Joy» το 2015.