Λέγεται συχνά ότι οι ερωτικοί σύντροφοι χρειάζεται να έχουν την έγκριση των φίλων και της οικογένειάς μας.

Τώρα η εφαρμογή γνωριμιών Tinder προχωράει ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας στους φίλους και την οικογένεια των χρηστών να προτείνουν υποψήφια match.

Σύμφωνα με τη λειτουργία Tinder Matchmaker, οι χρήστες θα μπορούν να δίνουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους σε τρίτους για 24 ώρες, ώστε να μπορούν να προτείνουν εν δυνάμει συντρόφους.

Φωτ.: Unsplash

Το Tinder λέει ότι κάνει τις γνωριμίες «ομαδικό άθλημα», αλλά ένας ειδικός σε θέματα γνωριμιών προειδοποιεί ότι μπορεί να προκύψουν ζητήματα προστασίας της προσωπικής ζωής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η λειτουργία Matchmaker στέλνει προφίλ σε μια ομάδα επιλεγμένων ατόμων, τα οποία ορίζονται από τον χρήστη, ώστε να μπορούν να τα αξιολογούν και να κάνει συστάσεις.

Η λειτουργία θα αναπτυχθεί αρχικά σε 15 χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, προτού επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε μερικούς μήνες.

Η εφαρμογή γνωριμιών Hinge ξεκίνησε μια παρόμοια λειτουργία το 2017, αλλά πλέον έχει κλείσει. Το Hinge ανήκει πλήρως στο Match Group, τη μαμά εταιρεία του Tinder, από το 2019.

Εν τω μεταξύ, η αντίπαλη εφαρμογή γνωριμιών Bumble διαθέτει μια λειτουργία μέσω της οποίας τα ατομικά προφίλ μπορούν να μοιραστούν με φίλους εκτός της εφαρμογής.