Εντείνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ με τις εξελίξεις να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από τον πρόεδρο του κόμματος, Στάφανο Κασσελάκη, να διαγράψει τα ιστορικά στελέχη Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

Βίτσας: «Δεν έχω καμία διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Το μήνυμα ότι «δεν έχω καμία διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ» έστειλε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας το ένα από τα τρία στελέχη του κόμματος που διέγραψε το βράδυ της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα social media.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, ο Κασσελάκης μου είχε πει ότι είναι πιο αριστερός από μένα και του είχα πει μακάρι.

Στην ερώτηση αν είχε γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».

«Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος» σχολίασε δηκτικά ο κ. Βίτσας παραθέτοντας ότι «για να γίνει κάποιο μέλος της επιτροπής δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρο και 2 ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει».

Όσον αφορά τα υπονοούμενα που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ίδιο στην ανάρτηση διαγραφής, ο κ. Βίτσας σχολίασε με νόημα «αυτά είναι βαριές κουβέντες που λέγονται…»

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «έχουμε έχουμε μπροστά μας καταστατικές διαδικασίες» και ότι «εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές».

Μπαλτάς: «Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα»

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, διέγραφε τον Δημήτρη Βίτσα, τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Φίλη, άλλο ένα στέλεχος και πρώην υπουργός, ο Αριστείδης Μπαλτάς, έλεγε ότι περίμενε και αυτός τη δική του διαγραφή.

Μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στο KONTRA είπε ότι «έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα» και ότι «περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου».

Μαζικές αντιδράσεις στελεχών κατά Κασσελάκη

Κλιμακώνεται το κλίμα δυσαρέσκειας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να διαγράψει τα στελέχη του κόμματος, Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

«Δεν είσαι CEO σε πολυεθνική, κάπως λάθος στα είπανε» έγραψε χαρακτηριστικά η Αννέτα Καββαδία, επιτιθέμενη στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Αυτά τα l’ etat c’ est moi (σ.σ. το κράτος είμαι εγώ») δεν πρόκειται να περάσουν από τα αρμόδια όργανα, θα γίνει καταγέλαστος ο πρόεδρος» σχολίασε ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Το ανέκδοτο της πενταετίας: Κασσελάκης «διαγράφει» από την Αριστερά Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Τάκης Κατσαρός, στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη.