Όλο και πιο εκρηκτικό φαίνεται πως γίνεται το κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Φίλη να θέτει ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση. Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο Στέλιος Κούλογλου είχε θέσει εαυτόν εκτός ευρωομάδας του κόμματος. 

Αφορμή αποτέλεσε αφενός η κακή επίδοση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη από παλαιά του άρθρα στον Εθνικό Κήρυκα.

«Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%» είπε αρχικά ο Νίκος Φίλης.

«Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε» πρόσθεσε με νόημα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την εκτίμησή του, μάλιστα, «υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».

Όσον αφορά την αποκάλυψη της ΕΦ.ΣΥΝ. για τα άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη στα οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών, ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι «δεν γνωρίζαμε όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα.

Ειδικά, δε, για το περιεχόμενο των άρθρων αυτών ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, ότι αυτά δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι και οτι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε τα ίδια πράγματα στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΒ πριν από μερικές ημέρες.