Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Απάντησε ότι δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο, όμως οι προσεκτικοί παρατήρησαν ότι στις φράσεις του δεν υπήρξε ιδιαίτερα κατηγορηματικός.

Από το περιβάλλον του Μαξίμου προφανώς και κινούνται στο μήκος κύματος του «μη-ανασχηματισμού», άλλωστε δεν θα μπορούσαν να κάνουν και κάτι πολύ διαφορετικό.

Ωστόσο, ορισμένες πηγές που δεν δεσμεύονται από την επίσημη κυβερνητική γραμμή επιμένουν ότι οι διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν στη σκέψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, απλώς αναζητείται ο κατάλληλος χρόνος.

Οι αστοχίες στα δύο κρίσιμα πεδία

Προς το παρόν «σέρνονται» εδώ και καιρό οι αστοχίες σε δύο κρίσιμα πεδία: της ασφάλειας και της αποτελεσματικής κινητοποίησης και συντονισμού για την ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας και την αντιμετώπιση των συνεπειών των πρόσφατων πλημμυρών.

Ως προς το πρώτο, στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει αρχίσει να δημιουργείται ένας έντονος προβληματισμός, καθώς τα θλιβερά και τραγικά περιστατικά του προηγούμενου καλοκαιριού δεν φάνηκε να οδηγούν σε κάποιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις στο πεδίο της δημόσιας ασφάλειας.

Αντιθέτως – και ειδικά σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις βίας στα γήπεδα, αλλά και τα περιστατικά όπως αυτό στην Πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φανερώνεται ένα διαρκές έλλειμα στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλία, ο προβληματισμός για την εξέλιξη των διαδικασιών της αποκατάστασης είναι έντονος και έχει προσλάβει και μία νέα διάσταση, καθώς η αποδοκιμασία των πολιτών εκδηλώθηκε και στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.

Το αν και πότε ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα παραμένει προς το παρόν άγνωστο, ωστόσο αρχίζει να διαμορφώνεται και η αίσθηση ότι η εκκρεμότητα δεν θα πρέπει να «σέρνεται» για πολύ ακόμη.