Το μισό Υπουργικό Συμβούλιο θα είναι εκεί, στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στις 6 Νοεμβρίου το απόγευμα, στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη  που διοργανώνει το Δίκτυο της Αννας Διαμαντοπούλου από κοινού με το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Στην εκδήλωση έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και αναμένεται το «παρών» να δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ έχουν κληθεί και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί όπως και προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ζωής.

Όπως εκτιμά ο ΒΗΜΑτοδότης,  η (αναγκαστική) συνύπαρξη του κ. Μητσοτάκη και του προέδρου του ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη με «φόντο» τα πολυάριθμα στελέχη του άλλοτε «εκσυγχρονιστικού ΠαΣοΚ» που έχουν προσχωρήσει στη ΝΔ δεν είναι και η ιδανικότερη εικόνα για τη Χαριλάου Τρικούπη».

Από την άλλη όμως θεωρεί βέβαιο πως θα παραστεί ο κ. Ανδρουλάκης σε μια τιμητική εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σημίτη, ο οποίος τον έχει στηρίξει – είχε παραστεί και είχε μιλήσει στο συνέδριο μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη. Σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του με άρθρο του πριν λίγους μήνες είχε χαρακτηρίσει «σταθερή και ισορροπημένη» τη στάση του, διατυπώνοντας παράλληλα αιχμές για τη μεταρρυθμιστική και επενδυτική πολιτική της κυβέρνησης.