Στο «Γ.Καραϊσκάκης» στρέφονται όλα τα μάτια των ποδοσφαιρόφιλων την Κυριακή (22/10) δεδομένου ότι διεξάγεται το 216ο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Η μητέρα των μαχών στον ελληνικό αθλητισμό θ’ αρχίσει στις 19:30 και θ’ αποτελέσει το κυρίως πιάτο της 8ης αγωνιστικής στη Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να προβαίνει σε ομιλία – οδηγό προς τους ποδοσφαιριστές του.

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο ντέρμπι. Πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι. Πρέπει να νικήσουμε. Θέλω να είστε όλοι έτοιμοι. Σας υπολογίζω και σας πιστεύω όλους. Ο καθένας μπορεί να μπει και να παίξει. Έχουμε μια καλή και γεμάτη ομάδα. Και κανείς δεν περισσεύει. Με καλή νοοτροπία, αποφασιστικότητα, συγκέντρωση, τον κόσμο μας και πίστη θα καταφέρουμε τον στόχο μας», είπε ο Ισπανός προπονητής που ξέρει με ποιους θα πάει στη μεγάλη μάχη.

Με επιθετική αιχμή τον φορμαρισμένο Φώτη Ιωαννίδη, το «Τριφύλλι» θα ψάξει μία νίκη εκεί που πέρυσι, και μετά την ήττα με 1-0, έσβησαν τα όνειρά του για τον τίτλο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέραν του Μάγκνουσον που θα λείψει για 6-7 μήνες.

Τα υπόλοιπα μέτωπα

Με νέα προβλήματα μετέβη η ΑΕΚ στην Τρίπολη για τον αγώνα με τον Αστέρα, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Πόνσε και Μουκουντί.

Από την άλλη, χωρίς τους Κουλιεράκη και Μάρκος Αντόνιο καταστρώνει τα πλάνα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο.

Τι έχει συμβεί ήδη στην αγωνιστική

Την Παρασκευή (20/10), η Λαμία νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και με όπλο την έδρα της κέρδισε κι άλλο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα.

Ισάριθμες νίκες μετρά και ο Άρης, ο οποίος στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να λυγίσει τον μαχητικό Πανσερραϊκό. Λυτρωτής ο Φαμπιάνο.

Σεφτέ, μετά την αλλαγή προπονητή, έκανε τέλος ο Παναιτωλικός, ο οποίος σκοράροντας από μια φορά στο φινάλε κάθε μισού βύθισε κι άλλο τον ουραγό Βόλο. Λιάβας στο 45′ και Ντουάρτε στο 80′ σκόραραν για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.