Εκμεταλλευόμενος το ταξίδι του στις ΗΠΑ για τον γάμο του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το σημείο μηδέν αλλά και το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, ενώ συνομίλησε και με φίλους του κόμματος και μέλη της τοπικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη. Στο πλευρό του ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακΜπεθ.

Πρώτος σταθμός, το σχολείο του Αγίου Δημητρίου και η ομώνυμη εκκλησία. Τον κ. Κασσελάκη, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Παπαϊωάνου, ο ιερατικώς προϊστάμενος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο προϊστάμενος του σχολείου, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, όπως επίσης και το μέλος του Δ.Σ, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, με την σύζυγό του και γνωστή δικηγόρο, Μαρία Μάρκου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άναψε κεράκι στην Εκκλησία και συνομίλησε με το ιερατικό προσωπικό και τον π. Γρηγόριο Σταμκόπουλο. Ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνει γνωστό στην Ελλάδα ότι χρειαζόμαστε υποστήριξη, διότι εδώ είναι ένας πνεύμονας της ελληνορθόδοξης παράδοσης που αναπνέει Ελλάδα». «Εδώ είναι το μοναδικό Λύκειο, είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας και τις παραδόσεις που ακολουθούμε», ανέφερε από την πλευρά του ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης εισήλθε στο σχολείο,  όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του. Η Υποδιευθύντρια του σχολείου, Έλενα Καραγιώργου εξέφρασε τις ενστάσεις της αναφορικά με την ψήφο των Αποδήμων και τον εκλογικό νόμο, λέγοντας ότι ο νόμος θα έπρεπε να επιτρέπει στους ψηφοφόρους του εξωτερικού να εκλέγουν τους δικούς τους Βουλευτές.

Στο σημείο μηδέν

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο σημείο μηδέν και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Τον υποδέχθηκαν ο ιερατικώς προϊστάμενος, π. Ανδρέας Βυθούλκας με την σύζυγό του, πρεσβυτέρα Ανθούλα Χατζημιχαήλ και τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, Δημήτριο Παπακώστα. Ο κ. Κασσελάκης ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό και ενημερώθηκε για την εικονογράφησή του και για τον ιδιαίτερο συμβολισμό του Εθνικού Προσκυνήματος.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης μετέβη σε γνωστό μπαρ στην Τραϊμπέκα., όπου συνομίλησε φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της τοπικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την διασύνδεση της Ελλάδας με τον Απόδημο ελληνισμό αλλά και την ατζέντα του κόμματος, ενθαρρύνοντας τους να συμμετέχουν στις πλατφόρμες.

«Πρόκειται για μια αναγέννηση για τους Απόδημους.  Μια αναγέννηση, μια επανασύνδεση με την πατρίδα τους.  Κι εγώ Απόδημος ήμουν μέχρι τώρα, κυριολεκτικά τώρα μετακομίζουμε.  Πρέπει να βρούμε τρόπους αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, το απίστευτο το οποίο έχουμε, ως ομογένεια και ως Απόδημοι, να συνεισφέρει στην Ελλάδα και η Ελλάδα να το αγκαλιάσει», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Με πληροφορίες από τον Εθνικό Κήρυκα