Συναγερμός για την γερμανική αποστολή του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς σήμανε στο Τελ Αβίβ, λίγο πριν την απογείωση του αεροσκάφους με προορισμό το Κάιρο.

Την ώρα της επιβίβασης πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση από την Χαμάς, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή άμεσης εκκένωσης του αεροσκάφους το οποίο βρισκόταν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ισραήλ.


Ο Γερμανός καγκελάριος άμεσα επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε σε καταφύγιο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες της γερμανικής αποστολής ακολούθησαν τις οδηγίες των ισραηλινών δυνάμεων, ξαπλώνοντας στο έδαφος δίπλα στο αεροπλάνο.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν από μέλη της αντιπροσωπείας, ακούγονται αλλά και φαίνονται δύο πύραυλοι στον ουρανό, πάνω από το αεροδρόμιο.

Την επίθεση απέκρουσαν δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι του συστήματος Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος), οι οποίοι έγιναν ξεκάθαρα αντιληπτοί στο αεροδρόμιο, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Λίγη ώρα αργότερα και αφού το αεροσκάφος ελέγχθηκε ενδελεχώς, ο καγκελάριος και οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν για Κάιρο.

Στην Αίγυπτο, ο Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όπου θα διεξαχθούν διπλωματικές συνομιλίες με στόχο την αποφυγή κλιμάκωσης της στρατιωτικής σύγκρουσης.