Φοβερό ενδοοικογενειακό δράμα στη Φλόριντα των ΗΠΑ όπου ένας 13χρονος δολοφόνησε με απανωτές μαχαιριές τη 39χρονη μητέρα του, ενώ εκείνη κοιμόταν, σε απόσταση αναπνοής από την μόλις 14 ημερών νεογέννητη κόρη της.

Η μητροκτονία έγινε γνωστή όταν ο ίδιος ο ανήλικος δράστης, ο Ντέρεκ Ρόζα κάλεσε την αστυνομία και είπε στους αστυνομικούς: «Μόλις σκότωσα τη μητέρα μου».

       

Οι αστυνομικοί μετά το τηλέφωνο του 13χρονου πήγαν στο σπίτι της οικογένειας όπου αντίκρυσαν νερή την 39χρονη μητέρα, Ιρίνα Γκαρσία, ενώ σχεδόν κολλητά στο κρεβάτι όπου κείτονταν νεκρή ήταν η κούνια με την μόλις 14 ημερών κόρη της.

Πολλαπλές οι μαχαιριές

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 13χρονος μητροκτόνος μαχαίρωσε πολλαπλά τη μητέρα του στο λαιμό, κάτι το οποίο είχε προσχεδιάσει, όπως εκτιμούν, καθώς περίμενε να κοιμηθεί για να της επιτεθεί με το μαχαίρι.

Ο 13χρονος Ντέρεκ Ρόζα συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού και διώκεται με τις διατάξεις περί ανηλίκων για τη δολοφονία της μητέρας του. Όπως περιέγραψαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν ήταν απολογητικός και απόλυτα ευγενικός στις συνομιλίες που είχε μαζί τους.

Αριστούχος μαθητής – άγνωστο το κίνητρο

Οπως μεταδίδει η New York Post ο 13χρονος, ήταν άριστος μαθητής στο σχολείο του. Το μοιραίο βράδυ ήταν στο διαμέρισμα με την νεογέννητη αδερφή του και τη μητέρα τους καθώς ο θετός του πατέρας, που είναι οδηγός φορτηγού στο επάγγελμα, ήταν στη Τζόρτζια.

Ο Ρόσα δεν έχει κάποιο παρελθόν ψυχολογικού προβλήματος και φέρεται να τα πήγαινε καλά με τον θετό πατέρα του.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δεν έχουν δώσει πληροφορίες για το κίνητρο του 13χρονου και από την πλευρά του παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί διέπραξε το έγκλημα.