Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μίλησε στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά σχετικά με την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, καθώς και για τα αποτελέματα των δημοτικών εκλογών και τον «γαλάζιο χάρτη».

Αρχικά ο κ. Σκέρτσος προανήγγειλε την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο.

«Εξετάζεται όντως μια επίσκεψη του πρωθυπουργού. Θα δούμε πότε θα γίνει. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο. Είναι συνομιλητής του Ισραήλ, της ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτό το οποίο εμείς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε μέσα από την ευρωπαϊκή διάσταση που έχει δοθεί σε αυτή την μεγάλη ανθρωπιστική αλλά και κρίση ασφάλειας που εκτυλίσσεται στο πεδίο της Μέσης Ανατολής, είναι ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Υπάρχει μια θηριωδία η οποία έχει συμβεί από τη Χαμάς. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και αυτό πρέπει να υποστηριχθεί».

Είπε μεταξύ άλλων πως: «Η Ελλάδα είναι παίκτης έχει ρόλο σε αυτή την υπόθεση» σημείωσε προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να εξελιχθεί η κρίση σε περιφερειακή».

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα καθώς και να ζει σε καθεστώς ασφάλειας.