Ως πρώτη μεγάλη ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα πετύχαμε μια μεγάλη νίκη για το ΠαΣοΚ και τη δημοκρατική παράταξη. Μια νίκη της Αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη. Μια νίκη της ανανέωσης, μια νίκη του προοδευτικού λόγου, που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού. Όμως είναι και η πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη, ήττα της αλαζονείας του, της αμετροέπειας και των πελατειακών πρακτικών» είπε.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι σήμερα ο ελληνικός λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε τον τελευταίο μήνα ότι είναι ικανός να συνεργαστεί ακόμα και με το σκοτάδι για να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους. Όμως ο ελληνικός λαός απόψε του έστελε ξεκάθαρο μήνυμα. Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι τη νικηφόρα πορεία που ξεκινήσαμε στις εθνικες εκλογές. Έχουμε πολλούς αγώνες, πολλές μάχες και μεγάλες προκλήσεις. Είμαι σίγουρος οτι θα κερδίσουμε, ενώμένοι» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση» συνέχισε. «Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.  Μια ισχυρή αξιόπιστη δύναμη που θα δώσει μία άλλη πνοή στον ελληνικό λαό. Για αξιοπρέπεια, για κοινωνική δικαιοσύνη, για δίκαιη ανάπτυξη. Αυτό είναι το όραμά μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Στο εκλογικό περίπτερο του Χάρη Δούκα ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ δια ζώσης τον φίλο και συνάδελφο Χάρη Δούκα. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Είναι ένας νέος επιστήμονας, με επάρκεια, με θάρρος. Ένας άνθρωπος που απέδειξε αυτόν τον ενάμιση μήνα ότι έχει αστείρευτη δύναμη. Είμαι σίγουρος ότι στο πρόσωπό του, η κάθε Αθηναία και ο κάθε Αθηναίος θα βρει έναν δήμαρχο που θα κάνει πιο όμορφη και ανθρώπινη την Αθήνα».