Σε πανηγυρικό κλίμα έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που επικράτησε του Κώστα Μπακογιάννη. κάνοντας την ανατροπή στο β’ γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

«Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για την τεράστια τιμή που μου έκαναν» είπε στην αρχή των νικητήριων δηλώσεων.

«Ξέρω καλά την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Να ευχαριστήσω όσους πίστεψαν στο όνειρο και μπήκαν στο πανέμορφο ταξίδι. Τους φίλους, συνεργάτες, την οικογένειά μου και όλους τους πολίτες που κατάφεραν το ακατόρθωτο: πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη, ασφαλή, καθαρή και δημιουργική. Στο όραμά μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε» είπε.

«Οφείλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, το volt, τους ανθρώπους από την οικολογία. Οφείλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Ζαχαριάδη και την Ανοιχτή Πόλη που μας στήριξαν στον β’ γύρο. Να δεσμευτώ ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και θα είμαι δίπλα σε κάθε Αθηναία και κάθε Αθηναίο για να μπορέσουμε να κάνουμε την Αθήνα όπως της αξίζει και όπως μας αξίζει. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, μαζί θα τα καταφέρουμε» είπε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ακούστε τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα:

Συγχαρητήρια Μπακογιάννη σε Χάρη Δούκα

Τα συγχαρητήριά του στον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης. Όπως ο ίδιος είπε, επικοινώνησε μαζί του και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται στη διάθεσή του για την ομαλή μετάβαση του δήμου. Στο τέλος ευχαρίστησε τους Αθηναίους για την «ευκαιρία ζωής» που του έδωσαν, όταν τον εξέλεξαν για δήμαρχο.