Με πολλή συγκίνηση είδα την έκθεση «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των μαθητών» στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, θυμήθηκα όταν ήμουν 4η Δημοτικού και πήγαινα το βράδυ στην Εφημερίδα «Μακεδονία» στην Τσιμισκή τα χειρόγραφά μου για να μου τυπώσουν δωρεάν την εφημερίδα της τάξης μου και να την μοιράσω την άλλη μέρα στο σχολείο.

Η σπουδαία αυτή προσπάθεια της Προέδρου της Alter Ego Media, κυρίας Υψηλάντη, της δημοσιογράφου, κυρίας Παπαματθαίου και των συνεργατών τους να αγκαλιάσουν τα σχολεία από τα ακροκεραύνεια σύνορα της πατρίδας μας έως τις εσχατιές των τάξεων του ενός μαθητή και του ενός δασκάλου και να τους δώσουν φωνή, πεδίο δράσης, είναι μια προσφορά στην γνώση και στο φως.

Το «ΒΗΜΑ» τους βοηθά να δουν τυπωμένο το πρώτο δρασκέλισμα της γραφής τους, της σκέψης τους, της εικόνας του κόσμου τους, τους κάνει το «εμβόλιο» της δημοσιογραφίας. Ποταμάκια μικρά τώρα που θα γίνουν οι αυριανοί ορμητικοί χείμαρροι της αλήθειας.

Δεν φοβάμαι τα παιδιά που χρησιμοποιούν ξυλομπογιές, μολύβια, μαρκαδοράκια…

Πρέπει να συνεχίσει το «ΒΗΜΑ» αυτόν τον θεσμό και να δίνει φωνή και εικόνα στον πλέον ξεχασμένο μαθητή της χώρας μας, που από τα μάτια της αθώας ερημιάς του, παίρνουμε φως για να διορθώσουμε τον επιτηδευμένο συνωστισμό μας…

Ο θεσμός αυτός είναι πράξη γενναία…

Παναγιώτης Τανιμανίδης
Εικαστικός