Για μερικές ημέρες ο Παναθηναϊκός ήταν ευρωπαϊκά «άστεγος». Η απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΟΑΚΑ έως ότου εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφαλείας στο στέγαστρο Καλατράβα είχε αναγκάσει το Τριφύλλι να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις και η μοναδική εφικτή αποδείχθηκε αυτή της χρήσης του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «πράσινοι» ενεργοποίησαν το γήπεδο της Λεωφόρου, που είχαν ως δεύτερη επιλογή εξ αρχής αφού στο λεκανοπέδιο δεν υπήρχε κάποιο άλλο για να τους φιλοξενήσει, και την Παρασκευή έλαβαν από την UEFA την απαιτούμενη επικύρωση χρήσης για τους αγώνες με τη γαλλική Ρεν στις 26 Οκτωβρίου (19:45) και με την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα στις 14 Δεκεμβρίου (19:45).

Μάλιστα η εν λόγω αλλαγή εντάχθηκε στο φύλλο αγώνα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η ανατροπή αυτή πρόκειται να ζημιώσει οικονομικά την ελληνική ομάδα από τη στιγμή που τα εισιτήρια προς έκδοση θα είναι ελάχιστα, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού που λαμβάνουν οι φιλοξενούμενες ομάδες για τις ανάγκες των οπαδών του. Τα διαδοχικά sold out, με 60.000 φιλάθλους στο «Σπύρος Λούης», αποτελούν παρελθόν.

Αγωνιστικά από την άλλη θα φανεί στην πράξη αν η μετακόμιση αυτή ευνοεί ή όχι τα σχέδια του Παναθηναϊκού για πρόκριση στα νοκ άουτ ύστερα από τους τέσσερις βαθμούς που έχει ήδη συγκεντρώσει κόντρα σε Βιγιαρεάλ και Μακάμπι.