«H 22χρονη tattoo artist είναι ακόμη ζωντανή και βρίσκεται στη Γάζα σοβαρά τραυματισμένη», είπε η ελληνίδα θεία της 22χρονης Σάνι Λουκ στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Η νεαρή γυναίκα παρακολουθούσε το βράδυ της Παρασκευής φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής με χιλιάδες Ισραηλινούς στην έρημο Νέγκεβ, όταν τα ξημερώματα η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή με ρουκέτες. Στη συνέχεια διακρίνεται σε βίντεο ξαπλωμένη σε ένα φορτηγό με τέσσερις ένοπλους Παλαιστίνιους.

«Ερχόταν τακτικά στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με όσα είπε η Ελληνίδα θεία της νεαρής Γερμανίδας που αγνοείται η Σάνι «ερχόταν τακτικά στην Ελλάδα, στο σπίτι μας, και έμενε εδώ κάποιες φορές (σ.σ. στον Βόλο). Η Σάνι δεν είναι 30 χρόνων όπως γράφουν, είναι μόλις 22. Η τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν τον Αύγουστο. Της είχαμε προτείνει να οργανώσει ένα φεστιβάλ στο Πήλιο. Είχε βρει με τον σύντροφό της μια περιοχή στην Πελοπόννησο για να το κάνουν. Έφυγε για το Ισραήλ για να κάνουν το φεστιβάλ εκεί. Η ίδια διοργάνωνε πολλά από το φεστιβάλ που αντιπροσώπευαν την ειρήνη. Το συγκεκριμένο που έγινε στο Ισραήλ, έγινε γι’ αυτόν τον σκοπό γιατί ήταν στα σύνορα με τη Γάζα».

«Σοκαριστήκαμε»

Όπως λέει η ίδια, μιλώντας στο MEGA, όταν είδαν το φρικιαστικό βίντεο με το σώμα της να σέρνεται και να καταλήγει σε μια καρότσα φορτηγού, σοκαρίστηκαν.

«Στο φεστιβάλ ήταν με τον φίλο της. Αγνοείται ακόμα. Στην αρχή λέγαμε αποκλείεται να συμβαίνει αυτό στο Ισραήλ, δεν είναι δυνατόν. Όταν είδαμε το βίντεο στην καρότσα, είδαμε τα μαλλιά της αλλά θεωρήσαμε ότι μπορεί να μην είναι η Σάνι. Καταλάβαμε ότι είναι αυτή από το τατουάζ στα πόδια της. Σοκαριστήκαμε, δεν πιστεύαμε την αγριότητα που έβγαλαν αυτοί οι άνθρωποι σε ένα γυναικείο σώμα».

«Είναι ζωντανή»

Όπως λέει, οι εικόνες αυτές θα την στοιχειώνουν για πάντα.

«Αυτές οι σκηνές δεν μπορούν να ξεχαστούν και να φύγουν από το μυαλό».

Ωστόσο, αυτό που δίνει ελπίδα σε όλους, είναι οι πληροφορίες που έχει η οικογένεια πως η 22χρονη είναι ακόμα ζωντανή αλλά σοβαρά τραυματισμένη, και παραμένει στη Γάζα.

«Έχουμε διασταυρωμένες πληροφορίες από ανθρώπους που είναι μέσα στη Γάζα ότι είναι ζωντανή. Θα ήθελα να ακούσω ευχάριστα νέα και όχι άσχημα. Φοβάμαι πολύ τα άσχημα νέα. Ελπίζω η γερμανική κυβέρνηση να κάνει αυτό που πρέπει».

Οι συγγενείς της κοπέλας ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε η 22χρονη να γυρίσει σύντομα πίσω.

«Η Σάνι έχει άλλα τρία αδέλφια. Είναι πολύ δεμένη οικογένεια, ο ένας προσπαθεί να στηρίξει τον άλλον. Η οικογένειά της κάνει ό, τι μπορεί για τη φέρει στο σπίτι. Δεν έχουμε κάποιο νεότερο από τη γερμανική κυβέρνηση. Σκέφτομαι συνέχεια την τελευταία μας συνάντηση σε έναν γάμο που μου ζήτησε να βγάλουμε μια φωτογραφία γιατί δεν έχουμε πολλές. Αγαπώ περισσότερο την καρδιά της, είναι ένα υπέροχο παιδί».

Η έκκληση της γιαγιάς της 22χρονης

Έκκληση για την εγγονή της, προκειμένου να επιστρέψει ζωντανή και γρήγορα πίσω, κάνει και η γιαγιά της.

«Είναι ζωντανή, έχει έναν σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει βρει την αγαπημένη μου εγγονή στη Γάζα για να την πάρει από εκεί και να της παρέχει άμεση ιατρική περίθαλψη. Σας ζητώ να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να βοηθήσετε», λέει σε μήνυμά της στα social media.