Στις Περιφέρειες που θα κριθούν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και στους δήμους που ακόμα «παίζονται» ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση. Δύο από τις κρίσιμες Περιφέρειες που θα κριθούν την προσεχή Κυριακή είναι εκείνες της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ όσον αφορά τους δήμους ιδιαίτερη κινητοποίηση υπάρχει στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έφτασε μια ανάσα πριν την εκλογή του στον α’γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του MEGA,  οι μετρήσεις δείχνουν πως στη Δυτική Μακεδονία ο «αντάρτης» Γιώργος Αμανατίδης προηγείται του νυν περιφερειάρχη, ο οποίος έχει και την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κασαπίδη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη Θεσσαλία ο Δημήτρης Κουρέτας που στηρίζεται από το ΠαΣοΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι του «γαλάζιου» Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

Στο πλαίσιο της στήριξης του στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας που θα «δώσουν τη μάχη» του β’γύρου ο πρωθυπουργός μετέβη χθες στην Τρίπολη επισκεπτόμενος τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό ενώ νωρίτερα είχε περπατήσει μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βικτωρίας.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα επισκεφθεί τη Λάρισα δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη του στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.