Η κορυφαία εταιρεία παραγωγής Beta Film απέκτησε τα διεθνή δικαιώματα της ελληνικής δραματικής σειράς «Η Παραλία», που κάνει θραύση στην prime time ζώνη της ΕΡΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα το Μόναχο και αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety.

Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα ειδυλλιακό κοινόβιο στις ακτές της Κρήτης το 1969, όπου η αγάπη και η ελευθερία συνυφαίνονται, μέχρι που ένας φόνος αποκαλύπτει τις σκοτεινές διασυνδέσεις που διατηρούν ορισμένοι από τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Ωστόσο, ακόμη και ο αυστηρός αστυνομικός που έχει αναλάβει να διερευνήσει το έγκλημα διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στους πειρασμούς του παραδείσου.

Σε συμπαραγωγή της Foss Productions με την ΕΡΤ, η σειρά προσέλκυσε σχεδόν ένα εκατομμύριο θεατές στη γραμμική πρεμιέρα της, ενώ παράλληλα συγκέντρωσε περισσότερες από 3,6 εκατομμύρια προβολές on-demand για το ERTFLIX. Από την έναρξη της προβολής της στην ΕΡΤ στις αρχές Σεπτεμβρίου, η σειρά αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές και βρέθηκε στην κορυφή των trends στο X (πρώην Twitter). Έτσι, οι επόμενες σεζόν έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως.

Ποια είναι η Beta Film

H Beta Film είναι κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής, χρηματοδότησης και διανομής περιεχομένου υψηλής ποιότητας για την παγκόσμια αγορά, η οποία αναπτύσσει μεγάλες συνεργασίες που εκτείνονται από δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, πλατφόρμες streaming και κανάλια ειδικού ενδιαφέροντος, εταιρείες παραγωγής και κορυφαία διεθνή ταλέντα, διανομείς κινηματογραφικών ταινιών και βίντεο έως μεγάλα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά φεστιβάλ.

Η Beta Film ιδρύθηκε το 1959 από τον Leo Kirch και από το 2004 ανήκει στον Jan Mojto, ενώ έχει έδρα το Μόναχο της Γερμανίας και γραφεία στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και σε όλη την Ευρώπη.