Λίγους μόνο μήνες από την κυκλοφορία της νέας ταινίας της Marvel «Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο» στους κινηματογράφους,  η Warner Bros. Discovery παλεύει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Όλα ξεκίνησαν την ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της 215 εκατομμυρίων δολαρίων νέας ταινίας. Κατά διαβολική σύμπτωση, εκείνη την ίδια ημέρα εμφανίστηκαν στο Reddit ντροπιαστικά έγγραφα από τη δίκη των Johnny Depp-Amber Heard, τα οποία έφερναν στο φως ντροπιαστικές λεπτομέρειες από τα γυρίσματα της ταινίας Aquaman, στην οποία πρωταγωνιστεί η Heard.

Οι ακατέργαστες σημειώσεις, οι οποίες ανήκουν στη ψυχοθεραπεύτρια της Amber Heard, περιγράφουν τα γυρίσματα της ταινίας ως ένα άκρως εχθρικό εργασιακό περιβάλλον στο οποίο ο ηθοποιός Jason Momoa, που υποδύεται τον ομώνυμο υπερήρωα, εμφανιζόταν μεθυσμένος, ντυμένος σαν τον πρώην άντρα της συμπρωταγωνίστριάς του, Johnny Depp, και απαιτούσε την απόλυση της Heard.

«Ο Jason είπε ότι ήθελε να με απολύσουν», φέρεται να δήλωνε κατά τη διάρκεια της δίκης η Amber Heard σύμφωνα με τις σημειώσεις. «Ο Jason μεθυσμένος – αργούσε να έρθει στο γύρισμα. Ντυνόταν σαν τον Johnny. Είχε μέχρι και τα δαχτυλίδια».

Σκηνή από τη νέα ταινία Aquaman.

Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής φαίνεται να έσπευσε να αντικρούσει τα λεγόμενα της Heard. Σύμφωνα με το Variety, η εταιρεία υπερασπίστηκε τον 44χρονο ηθοποιό λέγοντας πως «συμπεριφέρθηκε με επαγγελματικό τρόπο ανά πάσα στιγμή στα γυρίσματα του Aquaman».  Ατομο που βρισκόταν στο πλατό του Λονδίνου το 2021 επίσης υπερασπίστηκε τον ηθοποιό λέγοντας ότι «Ο Jason δουλεύει πολύ σκληρά και του αρέσει να πίνει μια μπύρα πού και πού, όπως σε όλους μας. Ωστόσο, δεν εμφανιζόταν μεθυσμένος στο πλατό. Και όχι, δεν ντύνοταν σαν τον Johnny Depp. Πάντα είχε αυτό το bohemian στυλ».

Σκηνή από τη νέα ταινία Aquaman.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν πως η Heard κατηγόρησε και τον σκηνοθέτη της ταινίας, James Wan, ότι την αντιμετώπιζε υποτιμητικά, αναφέροντας μεταξύ άλλων και ένα περιστατικό κατά το οποίο της είχε υψώσει τη φωνή του. Η DC το αρνήθηκε και αυτό, με έναν αντιπρόσωπό της να δηλώνει: «Ο James είναι γνωστός για τη μεταχείριση των μελών του καστ και του συνεργείου του με απόλυτο σεβασμό και για την προώθηση ενός θετικού, συνεργατικού περιβάλλοντος στα γυρίσματα. Οι ταινίες Aquaman δεν αποτέλεσαν εξαίρεση».

Το ρεπορτάζ έρχεται να φέρει στη δημοσιότητα μια τελευταία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Η DC παραλίγο όντως να απολύσει την Heard το 2018, αμέσως μετά την πρώτη ταινία, καθώς δεν είχε χημεία με τον Momoa. Μάλιστα, ο δικηγόρος της είχε λάβει ήδη μήνυμα σχετικά με την απόφαση. Εν τέλει, το στούντιο δεν προχώρησε ποτέ στην απόλυση της Heard, επειδή ο πρώην σύντροφός της, ο Elon Musk, έβαλε έναν από τους δικηγόρους του να στείλει μια απειλητική επιστολή στη Warner Bros, με την οποία προειδοποίησε για το τι θα συνέβαινε αν η ηθοποιός δεν επέστρεφε για το sequel.