Αναφορές για ομοβροντία ρουκετών το απόγευμα από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον Λίβανο.

Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ, ανέφεραν με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Η στιγμή που η Χαμάς βομβαρδίζει το Ασκελόν

Νωρίτερα, νέα επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσε η Χαμάς κατά της πόλης Άσκελον στο Ισραήλ, λίγο αφότου έληξε το τελεσίγραφο της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το Mega και η εκπομπή Live News σε απευθείας μετάδοση σχεδόν όλες οι ρουκέτες αναχαιτίστηκαν με επιτυχία από το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome.

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να εκτοπίσει τον λαό μας και να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τα σπίτια του σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης του Ασκελόν προθεσμία να την εγκαταλείψουν πριν από τις 5 το απόγευμα σήμερα», ανέφερε ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πόλη Ασκελον βρίσκεται επί Ισραηλινού εδάφους βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.