Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκης ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι αναφέρουν πηγές από την Κουμουνδούρου

«Περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη).

Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτο που είχε κάνει ο Αμβροσιος!

Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε μια απαράδεκτη δήλωση μετά την επανεκλογή του που είχε ως στόχο τον Στέφανο Κασσελάκη και την επιθυμία του να υιοθετήσει παιδιά.

Το θλιβερότερο όλων είναι ότι οι εν λόγω δηλώσεις έγιναν αποδεκτές με επευφημίες από τους ψηφοφόρους του που βρίσκονταν εκεί.

Συγκεκριμένα, είπε: «Έχεις κάποιες εκπομπές, κάποιους δημοσιογράφους που αντί να σταθούν στην ουσία κάθονται και ασχολούνται με τον Κασσελάκη. Ο οποίος είπε ότι εγώ επειδή δεν ξέρω πως να συμπεριφερθώ στα κορίτσια θα ήθελα να υιοθετήσω δυο αγόρια. Δηλαδή τι θέλεις να πεις εσύ ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π@@@ς. Αυτή είναι η Ελλάδα;»