Παντός καιρού αποδεικνύεται ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ήταν ο πρώτος σε σταυρούς από το ψηφοδέλτιο του Στέλιου Αγγελούδη στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο συνδυασμός του γνωστού νομικού και πρώην προέδρου σε Ομοσπονδία χάντμπολ και ΟΛΘ, που ήρθε δεύτερος με ελάχιστη διαφορά απ’ αυτόν του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα (27.33% – 25.74%) και θα διεκδικήσει τη νίκη στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, έλαβε συνολικά 23.254 ψήφους στη δημοτική ενότητα Θεσσαλονίκης.

Ο προβεβλημένος μετεωρολόγος ήταν υποψήφιος σε αυτήν και οι σταυροί του ανήλθαν στους 1.776. Ήταν η κορυφαία επίδοση υποψηφίου από την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», μπροστά από την αντίστοιχη του Βασίλη Γάκη των 1.632 σταυρών, ο οποίος ακολούθησε ως δεύτερος.

Στους πρώτους τέσσερις και ο, πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠαΣοΚ, Σπύρος Βούγιας, με 1.249 σταυρούς.

Η καθολική αναγνώριση του Μπουτάρη

Από τους συνδυασμούς που διεκδίκησαν τη δημαρχεία στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος με τις περισσότερες προτιμήσεις ήταν ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο πρών δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατήλθε στις εκλογές με τον Σπύρο Πέγκα, ο οποίος κατετάγη τρίτος με σχεδόν 21%, αλλά δεν καταφέρει να μπει στον β’ γύρο της Κυριακής 15 Οκτωβρίου.

Τρίτος στην ίδια παράταξη, αλλά αρκετά πιο κάτω ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος (1.010). Ανάμεσά τους η πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου (1.117).

Με τη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα πρώτευσε σε σταυρούς ο γιατρός και αντιδήμαρχος Χάρης Αηδονόπουλος (1.850), μπροστά από τον έτερο αντιδήμαρχο Σωκράτη Δημητριάδη (1.284)