Δύο Ισραηλινοί τουρίστες και ένας Αιγύπτιος σκοτώθηκαν σήμερα από τις σφαίρες αστυνομικού στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στις υπηρεσίες ασφαλείας, εν μέσω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς.

«Ένας αστυνομικός στην Αλεξάνδρεια άνοιξε πυρ αδιακρίτως με το ιδιωτικό του όπλο εναντίον μιας ομάδας Ισραηλινών τουριστών (…). Δύο τουρίστες σκοτώθηκαν, καθώς και ένας Αιγύπτιος και ο αστυνομικός συνελήφθη», ανέφερε η τηλεόραση Extra news, επικαλούμενη «πηγή ασφαλείας».

Το επικαλούμενο έναν άγνωστο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος ανέφερε ότι ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε στην επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στην τοποθεσία του πυλώνα του Πομπήιου στην Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης που φέρεται να είναι αστυνομικός έχει ήδη συλληφθεί.

Η επίθεση σημειώθηκε την ίδια ώρα που το Ισραήλ βρίσκεται εν μέσω πολεμικής σύρραξης με του  Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς μετά από μια μεγάλη εισβολή των τελευταίων από τη Γάζα.

Ο Γιόσι Ζουμ, οι γονείς του οποίου ταξίδευαν στη σκηνή, δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 12 News ότι βρίσκονταν σε ένα οργανωμένο ταξίδι με 17 άτομα. «Απ’ όσο γνωρίζω, η μητέρα μου αλληλογραφούσε μαζί μας την τελευταία ώρα και είπε ότι βρίσκονται σε ένα μουσείο στην Αλεξάνδρεια».

Το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ελέγχει τις αναφορές, αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της επίθεσης.